Merelbeekse dames halen 2 op 4 tijdens Dag 2 van de Interclub (25 November 2012)


De ploeg:



Vlnr: Valerie De Ghouy, Delphine Lucas, Joke Donckels, Nathalie De Pauw, coach Christophe. Liggend: Mina Libeer.
>> Foto Dames in hogere resolutie
>> Foto Dames+Heren in hogere resolutie

Verslag:


Na hun 2 op 5 tijdens de eerste dag van de Interclub stond onze damesploeg op een 6e plaats in 2e Afdeling. Op 25 november trokken we in alle vroegte naar het Antwerpse Brecht voor Dag 2. Daar wachtten ons nog de ploegen van Duffel, Zelzate, Eernegem en Moorsel. Spanning verzekerd, dus!

Onze bezoekster Nadine diende op doktersbevel verstek te laten gaan. Wel present tekenden Mina, Valerie, Nathalie en bezoekster Joke, en gelukkig was de kwetsuur van Delphine ook voldoende hersteld voor deelname.

Tegen Duffel domineerden onze dames in alle 5 de gewichtsklassen en verkregen ze de volle pot: 5-0. Waarbij het tijdens Mina's kamp geen haar scheelde of een scheidsrechterlijke dwaling strooide alsnog roet in het eten. De hele dag waren de scheidsen de Merelbekenaren trouwens ongunstig gezind (last van het stormweer?).

Dan opmaken voor de kamp tegen Zelzate, welke met hun jonge ploeg na Dag 1 alleen aan de leiding stonden (en die plaats niet meer zouden afstaan, nvdr). Na 4 kampen stond het 2-2, kei-spannend, dus de laatste kamp zou beslissen over winst of verlies: Delphine bood zeer goed weerwerk maar belandde tijdens de Golden Score alsnog in een houdgreep. Dus verlies met het kleinste verschil: 2-3.

Waarna de dames van het Westvlaamse Eernegem zich aandienden. Commotie tijdens de kamp van Joke, want daar waar ons supporterslegioen de Ippon resoluut aan Joke gaf, oordeelde de ref andersom (en na controle van de film van onze "Chef d'Images" Johan had de ref deze keer misschien nog gelijk ook). Mina en Nathalie scoorden Ippon, maar deze kamp werd uiteindelijk verloren met 2-3. Jammer, het had zeker ook anders gekund.

De laatste ploeg, Moorsel (4 deelneemsters tijdens deze kamp), moest en zou eraan geloven. En zo gebeurde ook: het werd 3-2 voor JS Merelbeke.

Waarmee onze dames op de tweede dag van de Interclub met 2 op 4 eindigden. Na puntentelling van de twee wedstrijddagen, kwamen onze dames uit op een mooie 4e plaats! Proficiat!

's Middags was het de beurt aan de Merelbeekse Heren voor hun Dag 2 in 1e Afdeling, zodat de ganse schare grijshemden van Merelbeke ter plaatse bleef om hun herenploeg aan te moedigen.


LUCe










Terug