Ploegentornooi Frameries (12 mei 2012)


Verslag:

Afspraak om 13u. aan de dojo. Met een ganse bende vertrokken we richting Frameries voor een eerste deelname (met zowel een dames- als een herenploeg) aan de "Open de Frameries" (in de buurt van Bergen).Enkele vaste waarden van de herenploeg moesten verstek geven o.w.v. kwetsuren en/of andere verplichtingen, maar toch konden we alle gewichtscategorieën netjes opvullen! Voor onze damesploeg was het een eerste wederoptreden sinds een aantal jaar. Iedereen keek er dus naar uit.

Eens ter plaatse en na een prima weging (allen op gewicht) was het afwachten naar de loting. We hadden ondertussen al door dat het niveau niet ‘van de poes’ was. Ploegen uit ere-afdelingen van zowel Vlaanderen als Wallonië, interclub teams vanuit Frankrijk als Nederland. Het beloofde vuurwerk te geven op de tatami. En dat werd het ook.

De herenploeg won 1 wedstrijd (tegen een Frans equipe uit Paris St-Denis) en verloor er 2 (waarvan 1 volgens vele omstaanders, coach inclusief, compleet onterecht met 3-2 ipv 2-3). De heren eindigden 4e in hun poule, maar konden toch met opgeheven hoofd de tatami verlaten. Dank aan Robin Monteyne en Matthias Van Den Dungen om ons te depanneren in de resp. -81 en +90kg.


Onze damesploeg daarentegen kon wél doorgaan naar de halve finale met een tweede plaats in hun poule (1 wedstrijd verloren en 1 gewonnen). Een team van Franse meisjes was echter te sterk in die wedstrijd, waardoor ze verwezen werden naar de troostfinale en dus mochten aantreden voor de wedstrijd voor de derde plaats. Daar moesten ze nipt de duimen leggen, maar ook met dezelfde gedachte als de herenploeg: met opgeheven hoofd de tatami verlaten. Niet vergeten dat we tussen onze meisjes 3 U17 deelneemsters hadden: Mina Libeer, die daarbovenop nog een categorie hoger vocht (-52kg) alsook Evy Gobeyn en Joke Donckels, die ons met brio te hulp schoten en ‘depanneerden’ in de –70 en +70. Waarvoor opnieuw onze dank.


Rond 20u.30 vertrokken we huiswaarts. Een internationale ervaring rijker en ook even kunnen proeven van interclub op nationaal niveau…. De tegenstand was zeer sterk maar iedereen hield er, terecht en zo moet het ook, de goede moed en sfeer in. De anderen zullen het geweten hebben dat er ook in Merelbeke aan judo gedaan wordt!



Dirk.


Terug