Dag 1 van de Interclub 2014 (15-16 November 2014)


Verslag:


De 2e Herenploeg:

Op zaterdag mochten onze 'kleine jongens' de mat op in Merchtem, voor 4 kampen in 4e Vlaamse afdeling B. Een bijzonder jonge ploeg, 4 van de judoka's zijn nog altijd maar U18. Bovendien kon coach Dirk niet beschikken over een deelnemer in de -90kg; maar met 2 judoka's in de -66kg was er toch wat plaats voor tactiek en blufpoker...

Onze jonge leeuwen: Michiel Van Gendt (netjes afgetraind naar -60kg), Matthias Braeckman en Sam Noyen (-66kg), Kjell De Ridder (-73kg), Jacob Vermeire (-81kg) en Karim Seghir (+90kg en allereerste competitie-deelname).

Tegen Latem-Deurle werd het een echte Hiki Waki: 3-3 en ook nog es gelijk op Technische Punten; jammer, hier had misschien wel een zege ingezeten. Vervolgens verlies met 4-2 tegen onze buren uit Gent-Drongen. Maar Wetteren werd dan weer een 4-2 aangesmeerd, goed gedaan! Andersom werd het tegen het Brugse JC Albert Plovier, verlies met 4-2.

Waarmee onze jongens op de 7e plaats in het klassement volgende week Dag2 mogen aanvatten. Aansluiting met plaatsen 5 en 6 is echter nog steeds mogelijk. Supporters op post zondagmorgen 23/11, in Gent.

LUCe

De stand in 4e Vlaamse afdeling B na Dag1:




De Damesploeg:

Onze damesploeg had af te rekenen met behoorlijk wat tegenslag: Mina Libeer gekwetst, Nathalie De Pauw (-57kg) nog herstellende maar wel op de mat, en een lichtjes zieke Nadine Spessaert (+70kg); bovendien had de ploeg geen judoka gevonden in de -52kg; onze andere dames waren Hanne Noyen (-63kg) en Delphine Lucas (-63kg maar doorgeschoven naar -70kg).

Het werd geen succesverhaal: ondanks verschillende individuele overwinningen gingen onze dames 4 keer ten onder (Hamme: 3-2 , Duffel: 3-2 , Geetbets: 3-2 , en ten slotte Zelzate: 4-1).

De voorlaatste plaats is daarmee hun deel, waardoor degradatie als een zwaard van Damocles boven het hoofd hangt, zeker gezien de kloof met de andere ploegen. Maar ook een kleine kans is een kans, dus zullen onze dames er volgende week zaterdag zeker voor gaan! Kom hen steunen in de Gentse Topsporthal op zaterdagmiddag.

LUCe

De stand in 1e Vlaamse afdeling Dames na Dag1:




De 1e Herenploeg:

Na de eerste interclubdag voor onze jonge snaken in 4de Vlaamse afdeling B en onze dames in 1e Vlaamse afdeling was het zondagnamiddag de beurt aan onze ‘grote jongens’ in 1e Vlaamse afdeling.
Het beloofde een zware namiddag te worden in Ingelmunster. Immers in Heren 1e afdeling wordt er niet gespeeld en keihard (met grote ‘k’ eigenlijk) gestreden voor elk punt. Er stonden 4 wedstrijden op het programma en voor de coach was de ploegopstelling telkens makkelijk in te vullen: 1 judoka in elke gewichtscategorie, dus geen mogelijkheid tot schuiven of tactische spelletjes.

En het moet gezegd: Pieter (Cadron), David (Laute), Arne (Dewulf), Sven (Van Driessche), Cederik (Overdeput) en Wim (Van Dierendonck) hebben het schitterend gedaan! Keihard gevochten, elke seconde van de wedstrijd. Een goede focus en mooie judo laten zien!

Eerst ging Neerpelt eraan voor de moeite (3-3 maar winst op Technische Punten). In de tweede confrontie was Koksijde een klasse te sterk en moesten we onze meerdere erkennen. Geen schande hoor, tegen een internationaal getinte ploeg. In de derde wedstrijd herpakten de JSM’ers zich heel mooi en werd Top Judo Antwerpen opzij gezet: 4-2. Tenslotte werd Samoerai Ronse ook gepasseerd (3-3 maar opnieuw winst op Technische Punten).

En dit betekent dat de heren zich momenteel, halfweg de competitie, op een vierde plaats bevinden in het algemene klassement. Eigenlijk op een gedeelde derde plaats maar met een aantal Individuele Overwinningen minder dan Judoschool Reet. Een superpositie op dit moment!

Volgende week (zaterdagnamiddag 22/11) staat de tweede en laatste dag op het programma. In de Topsporthal in Gent staan de ploegen van Ingelmunster, Reet, Brasschaat en Lichtervelde nog op het programma. Behoud in 1e Vlaamse afdeling was de doelstelling en lijkt op dit moment heeeeeel dichtbij.
Aangezien het strijdtoneel zaterdagnamiddag heel dichtbij is (Topsporthal, Watersportbaan Gent) verwachten we toch een aantal supporters te spotten aan de zijkant. Stoute optimisten kunnen al eventueel beginnen dromen van een podiumplaats...!

Dirk

De stand in 1e Vlaamse afdeling na Dag1:



Terug