Dag 2 van de Interclub 2014 (22-23 November 2014)



De 1e Heren ploeg
Rij1 vlnr: Arne, Pieter, David
Rij2 vlnr: Sven, Cederik, Wim, trainer Dirk


De Dames ploeg
Zittend vlnr: Nadine, Mina
Staand vlnr: Hanne, Nathalie, Delphine, trainer Christophe


De 2e Heren ploeg
Zittend vlnr: Kjell H., Matthias, Sam, Michiel
Staand vlnr: trainer Dirk, Karim, Djerve, Moh, Jacob, Kjell D.R., trainer Christophe

Verslag:


De 1e Herenploeg:

Zaterdag 22 november, een week na de eerste dag, stond de slotdag en ontknoping van de interclub op de planning voor onze judoka's uit 1ste Vlaamse afdeling Heren. De ploeg stond op een 4de plaats van 9 teams en daarmee was de doelstelling mathematisch al binnen: behoud in de hoogste reeks van de Callant Cup. Maar we zouden niet goed bezig zijn mochten we, naargelang de situatie, onze doelstelling niet durven scherper stellen. Vandaar probeerden we ook voor het eerst in ons bestaan een medaille te nemen in 1ste.

Na de eerste wedstrijd kwam de nieuwe doelstelling dichter want Lichtervelde werd ingeblikt met 4-2.
In de tweede wedstrijd, tegen Ingelmunster, dolven we het onderspit met 4-2.
Zo werden de laatste twee wedstrijden beslissend om te bepalen wie de derde plaats in beslag kon nemen: JS Reet of JS Merelbeke. De derde en vierde wedstrijd moest sowieso gewonnen worden… Wedstrijd 3 was de rechtstreekse confrontatie met Reet. We konden de 2 overwinningspunten achter onze naam zetten want het werd 3-3, met 30 technische punten voor ons tegen 25 voor Reet. En zo zou de laatste wedstrijd beslissend worden voor de derde plek.
Reet moest tegen Ingelmunster en wij tegen Brasschaat. Reet verloor en wij hadden genoeg aan een gelijkstand om 1 punt te halen. Maar Brasschaat besliste daar anders over. De week ervoor 4 wedstrijden verloren, deze tweede dag kwamen ze met een opmerkelijk sterkere ploeg voor de dag en redden ze zichzelf van degradatie. We verloren, net zoals Reet onze laatste wedstrijd met 4-2 en klokten af op een totale eindscore van 10 wedstrijdpunten. Net zoals Reet, maar met 7 individuele overwinningen minder. 4de dus in de eindstand. Nét geen medaille, maar wel nog steeds een topprestatie.

Over de twee dagen heen hebben de judoka's van JS Merelbeke1 5 wedstrijden gewonnen en er 3 verloren. En dat in 1ste Vlaamse afdeling. Pieter Cadron (respect voor het wekenlange gevecht tegen de weegschaal!), David Laute, Arne Dewulf, Sven Van Driessche, Cederik Overdeput en Wim Van Dierendonck hebben tijdens de verschillende wedstrijden alles gegeven. Voor zichzelf maar ook voor de ploeg. Heerlijk om zien. En winnen smaakt zoet. Dat hebben ze meermaals kunnen proeven. Een dikke proficiat, en iets waar ze samen trots op mogen zijn!

Dirk

De eindstand in 1e Vlaamse afdeling:




De Damesploeg:

Na de eerste dag stonden onze dames in de degradatie-zone; de opdracht voor dag 2 in Gent was dus duidelijk, maar daarom niet makkelijk...

Tegen Ingelmunster en Antwerp United werd verloren met 4-1, enkel Hanne kon haar kampen winnen. Brasschaat had de week voordien al forfait gegeven en bezorgde onze ploeg daarmee 2 punten. Maar dat alles was onvoldoende om aan degradatie te ontsnappen.

Onze dames Hanne Noyen, Nathalie De Pauw, Delphine Lucas en Nadine Spessaert hebben alles gegeven maar het heeft niet mogen zijn. Volgend jaar gaan ze er opnieuw voor, en versterkt met een judoka -52kg en met een fitte Mina Libeer, zullen de tegenstanders in 2e Vlaamse afdeling goed op hun tellen mogen passen!

LUCe

De eindstand in 1e Vlaamse afdeling Dames:




De 2e Herenploeg:

Daags na de heren uit 1ste Vlaamse afdeling was onze jongere delegatie aan de beurt voor hun slotdag van de interclubkompetitie. Het team was deze keer versterkt met enkele judoka's zoals Kjell H., Djerve en Moh; ook in 4de afdeling B stonden er voor hen 4 wedstrijden geprogrammeerd.

De meegereisde supporters zagen telkens spannende wedstrijden waarbij het resultaat al eens meeviel, maar ook soms eens tegenviel. Dat laatste was vooral te wijten aan gebrek aan ervaring. Maar laat dat nu juist de bedoeling zijn van deelname van dit toch wel mooie, jonge team: leergeld betalen om ervaring op te doen.

De eerste wedstrijd tegen Wingene werd heel nipt verloren met 3-3 (27 tegen 30 technische punten). De tweede wedstrijd werd Hiki-Wake tegen Ieper (3-3 / 30-30). De derde wedstrijd was tegen de latere kampioen JSKortrijk. Alhoewel ze niet moesten onderdoen werd het toch 4-2. De laatste wedstrijd tegen Belsele werd beslecht met duidelijke 5-1 cijfers in ons voordeel. Het saldo werd hetzelfde als de week ervoor: 1x gewonnen, 1x gelijk en 2 wedstrijden verloren.

De kerels van JS Merelbeke2: Michiel Van Gendt, Sam Noyen, Matthias Braeckman, Kjell De Ridder, Kjell Heynssens, Djerve Inga, Jacob Vermeire, Moh Seghir en Karim Seghir... ze kunnen terugblikken op een mooie interclub en eindigen in de middenmoot. Geen slecht resultaat met zo’n jonge ploeg als je ’t mij vraagt. Voor zowel Kjell H. als Karim was het een allereerste deelname aan een competitie! Geef ze nog wat tijd, veel (randori)trainingen, wat boterhammen en hou ze in de gaten!

Dirk

De eindstand in 4e Vlaamse afdeling B:



Terug