Interclub 2017 (November 2017)


Beknopt verslag


ONDENKBAAR: JS MERELBEKE = TWEE x KAMPIOEN


Onze dames werden vorig jaar -een beetje tegen wil en dank- kampioen in 1e Vlaamse afdeling, en promoveerden zo naar Nationale afdeling. Het team, met eigen judoka's Riff Ekelschot (-52), Hanne Noyen (-57) en Mina Libeer (voor de gelegenheid -63), werd versterkt met 2 fijne judoka's van buitenshuis: Lise Luyckfasseel (-70) en Sofie De Saedelaere (+70). Er werd met spanning uitgekeken naar hun wedervaren.

Vorig jaar wisten onze heren zich te vergewissen van behoud in 2e Vlaamse afdeling, en dit d.m.v. een zwaarbevochten 6e plaats. Dit jaar lagen de ambities misschien net iets hoger, maar alle kampen moeten natuurlijk gevochten worden. De coach kon putten uit een brede ploeg, met Rubén Martens (-60), Matthias Braeckman, David Laute en Krian Demerre (allen -66), Arne Dewulf en Kjell De Ridder (beiden -73), Sven Van Driessche, Natan Art en Jacob Vermeire (allen -81), Cederik Overdeput en Wouter Goedertier (beiden -90) en Wim Van Dierendonck, Tom Dillen en Karim Seghir (met zijn drieën in de +90).

Daarnaast vaardigden we dit jaar ook een 2e damesploeg af, die mocht aandraven in 2e Vlaamse. Dit team bestond uit Stephanie Geerts (-52), Lobke Desutter & Britt Martens (beiden -57), Nathalie De Pauw (-63), Delphine Lucas (-70) en Vicky Verschaere (+70).DAG 1

Herstal, daar was het voor onze Dames1 te doen op deze 1e Interclubdag. En ze kwamen, zagen en overwonnen. Vijf wedstrijden, vijf klinkende zeges. Met op het einde van de dag een 1e plaats als logisch gevolg. Bijzonder knap, en het werd uitkijken naar dag 2 waar nog een aantal lastige klanten de revue dienden te passeren !

Op zondag 19 november trokken onze Heren naar Kruishoutem. Op het programma: wedstrijden tegen Eindhout, Ronse (zware tegenstander), Gooik en de thuiskampers van JC Asahi. Enkel Ronse bleek te sterk (2-4 verlies), de andere clubs werden met duidelijke cijfers (5-1 en 4-2) verslagen. Bij de puntentelling stond Merelbeke zowaar op de 1e plaats, met evenveel wedstrijdpunten als Ronse maar met 1 individuele overwinning meer. Onverwacht, maar dat beloofde wel voor dag 2 !

In Zwevezele stonden die zondag 19 november onze Dames2 op de tatami. Ze waren slechts met 3, en - wetende dat een wedstrijd uit 5 gewichtsklassen bestaat- de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen. Toch zorgden onze Dames2 voor 1 knappe zege, waarmee ze op de 9e plaats eindigden.DAG 2

De 5 judoka's van onze Dames1 mochten dag 2 beslechten op zaterdag 25 november in de Gentse Topsporthal. Een tros supporters zag hen hun zegetocht verder zetten: de ploegen van Neupré, Top Niveau, Merchtem en Kruishoutem werden met resp. 5-0, 3-2, 5-0, 5-0 opzij gezet. Met 18 wedstrijdpunten (het maximum) en 40 individuele overwinningen (op 45 kampen) kon er maar 1 aanspraak maken op de titel van Nationaal Interclub Kampioen: de dames van Merelbeke !
Tabellen >> hier


Daags na de dames arriveerden ook de Heren in de Topsporthal. En als sterk collectief werkten ook zij zich naar een onverwacht maar schitterend resultaat: ze wonnen hun 4 wedstrijden op klinkende wijze, waarmee ze eindigden met 14 wedstrijdpunten (op 16), 1 punt meer dan Ronse, en dus werd Merelbeke kampioen in 2e Vlaamse B !
Tabellen >> hier


Onze Dames2 traden ook nog dezelfde dag op. Waren ze nu wel voltallig (5judoka's voor 5 gewichtsklassen), dan hadden ze het nadeel om een paar sterke ploegen te moeten trotseren, en van hun 5 wedstrijden konden ze er - bloed, zweet en tranen ten spijt - net als vorige week maar 1 op hun konto zetten. Een verdienstelijke 9e (gedeelde 8e) plaats was hun deel, samen met een pak opgedane ervaring.
Tabellen >> hier
Johnny Martens nam een hele resem prachtige aktie-foto's van onze Heren en Dames2 (waarvoor dank!), deze zijn in hoge resolutie te bewonderen op:
Dag1 >> hier
Dag2 >> hier


Hieronder de podiumfoto's:

Dames1 - Kampioen 1e Nationale Afdeling


Heren - Kampioen 2e Vlaamse Afdeling B


Terug