Interclub 2018 (November 2018)


Nabeschouwing door Dirk


Damesinterclub

Na hun triomf op het allerhoogste niveau vorig jaar mochten onze dames dit jaar trachten te bevestigen. En dat deden ze ook! Verdeeld over de twee wedstrijddagen moest het Merelbeekse team slechts 2x nipt de duimen leggen. In die wedstrijden werd het telkens 2-3. Alle andere wedstrijden (en dat waren er 7) werd er gewonnen met telkens 4-1. Dit resulteerde in een schitterende tweede stek en dus mag dit team zich vice-Belgisch interclubkampioen noemen.

Rekening houdende dat we steeds alle wedstrijden 1 punt moesten prijsgeven omwille van een late afzegging van onze -52kg judoka kunnen we spreken van onverhoopt succes en dikke bevestiging. Gedurende beide wedstrijddagen werd gretigheid, gebruik van ervaring, wilskracht en toewijding gedemonstreerd door elk teamlid, op en naast de tatami. Dit kan niet anders dan respect afdwingen en leiden tot een dikke proficiat en staande ovatie voor alle judoka!

Het Merelbeekse team bestond dit jaar uit:
(-52kg)
Hanne Noyen (-57kg)
Mina Libeer, Laura Kreuger & Britt Martens (-63kg)
Lise Luyckfasseel & Zoë De Maerteleire (-70kg)
Vicky Verschaere (+70kg)

We hopen nu reeds om deze toppers volgend jaar opnieuw samen te krijgen met de bedoeling om dan voor het derde jaar op rij het nationale podium te bestijgen.

Hereninterclub

Na hun triomf van vorig jaar in 2de Vlaamse afdeling mochten de heren van Judoschool Merelbeke aantreden in 1e afdeling. Het beloofde een spannende tweedaagse te worden.

Tegenslag, al voor de eerste wedstrijddag, gooide echter roet in het eten: onze enige lichtgewicht (-60kg) kwetste zich in volle voorbereiding en moest vanaf oktober 3 maand langs de kant met een lange revalidatie voor de boeg. Dit betekende een serieuze aderlating nog voor de eerste wedstrijd diende gevochten te worden. Daarnaast klaagde één van onze judoka (-90kg) over een sluimerende knieblessure waardoor het op de eerste wedstrijddag al meteen moeilijk ging worden. Er werd dan ook maar 1 van de 4 wedstrijden gewonnen. De tussenstand zag er dan ook niet goed uit. Bovendien viel op het einde van dag 1 één van onze -66kg én -73kg uit met blessures. De coach zat met zijn handen in het haar gedurende de ganse week en hoopte op één of andere verrijzenis….

Op dag twee werd echter alles uit de kast gehaald en namen de heren een voorbeeld aan hun vrouwelijke collega’s. Ze vochten voor wat ze waard waren en speelden ei zo na een gelijke match tegen de latere kampioen. Een gelijkspel en 2 gewonnen wedstrijden bleek écht nipt te kort te zijn om dit jaar te overleven in 1e afdeling. Alhoewel we 5 wedstrijdpunten gesprokkeld hebben - er zijn zelfs 3 ploegen met 5 wedstrijdpunten, maar JSM heeft 2 individuele overwinningen te kort. Denk daarbij bij alle wedstrijden telkens een forfait in de -60kg en de rekening is snel gemaakt - moeten we terug naar 2de afdeling. Jammer want op basis van de geleverde prestaties op dag 2 verdienden de jongens meer. Maar goed, het is zo.

Het JSM-team heren zag er dit jaar als volgt uit:
- (-60kg)
Matthias Braeckman, Krian Demerre & David Laute (-66kg)
Kjell De Ridder & Kevin De Saegher (-73kg)
Arne Dewulf, Natan Art & Maxime De Wuffel (-81kg)
Cederik Overdeput & Wouter Goedertier (-90kg)
Wim Van Dierendonck & Tom Dillen (+90kg)

Volgend jaar weten we nu reeds welke uitdaging we hebben en we kijken er al naar uit ook. Laat dit duidelijk zijn!

Hieronder de groepsfoto's:

Dames - Vice-Kampioen 1e Nationale Afdeling


Heren - 1e Vlaamse Afdeling


Terug