Vlaams Interclubkampioenschap Heren 2008 3de Afdeling B


Uitslag Heren Interclub 2008, afdeling 3B: 4de Plaats!! Proficiat Heren!

Uitslagen in detail: >> klik hier

DAG 1: Kruishoutem, 1 maart 2008

Zaterdag 1 maart was er afspraak te Kruishoutem voor de 1° dag van de heren-interclub 2008.
De reeksindeling (JSM werd geloot in 3e afdeling B) zorgde er alvast voor dat iedereen zijn best beentje ging moeten voorzetten.

In de weken vooraf werden de trainingen intensiever en frequenter. Ook de weegschalen werden door bepaalde personen minder en minder belast. :-) De weging verliep vlot. Iedereen die gepland had zijn gewicht te halen, deed dit ook. Proficiat! Ondertussen kregen we het bezoek van een handvol supporters. Leuk, want we hadden 3 wedstrijden voor de boeg, die dag. De eerste tegen Kemzeke. Het werd 4-3 in het voordeel van Kemzeke. Spijtig, want het heeft niet veel gescheeld of het was 3-4.

Pieter haalde vlot de overwinning, alsook Arne. Jacob had een lastige klant en kon de trend niet verder zetten. Bert zorgde voor de derde overwinning. Cederic liet zich jammer genoeg verrassen 7 seconden voor het einde van zijn wedstrijd in de -90kg. Niets aan te doen, da's judo. Dat maakt deze sport trouwens ook zo mooi. Stefan vond blijkbaar geen grip op zijn tegenstander en moest ook het onderspit delven. We hadden die dag geen +100kg. judoka mee en dat zorgde ervoor dat Kemzeke in die categorie dan ook het 4° punt binnen haalde.

De 2° wedstrijd van de dag was tegen Judoclub Beveren. Ondertussen een gekende tegenstander. Pieter ondervond in het begin van zijn wedstrijd wat moeilijkheden met de kumi-kata van de tegenstander, maar na wat aftasten veranderde hij zijn greep en scoorde meteen een ippon. Mooi. Arne had een lastige klant in de -66kg. Het liep gelijk opgaand tot wanneer Arne een straf kreeg wegens buitenstappen van het wedstrijdoppervlak. De tijd tikte verder en er werd niet gescoord. Echter de laatste 5 seconden wist Arne zijn tegenstander te vloeren met Ippon. Prachtig en we moeten hem eigenlijk bedanken om de wedstrijd zo spannend te houden. Opnieuw, dat maakt de judo zo mooi en spannend. Christophe (in de -73kg.) overheerste zijn wedstrijd en had zijn tegenstander op bepaalde momenten in een armklem of in een wurggreep. De Beverense judoka wist telkens op het nippertje te ontsnappen. Met 4 yuko?s haalde Christophe echter ruimschoots de overwinning.
Bert (in de -81kg.) wist met een mooie ippon de 4 op het scorebord te halen en Stefan zorgde voor de 5. Goede taktische wedstrijd, die hij volledig moeten vechten heeft trouwens. Het werd 2-5. Mooie overwinning en de eerste punten waren binnen.

De derde wedstrijd was tegen Hamme. Stefan had deze maal de eer om te beginnen in de -100kg. Hij had wel de lastigste klant van iedereen, die dag. Sven Christiaans was (nog) een maat te groot voor onze Stefan. Na een korte wedstrijd moest hij de duimen leggen. Geen schande hoor. Wie weet in de toekomst... Door een tactische zet: Cederik doorschuiven naar de +100kg. wisten we die kamp binnen te halen. Hamme had ook geen +100 en had ook niemand opgesteld in die categorie. Zo kwam de score op 1-1. Ondertussen werd het een traditie: Pieter en Arne toonden zich ook de sterksten in hun categorie en behaalden opnieuw de overwinning. 1-3. Jacob kon zich niet herpakken na zijn eerste wedstrijd en is momenteel 100% ervaring aan het opdoen. In zijn wedstrijd moest hij het onderspit delven. Maar toch, alle dingen die hij momenteel leert, kunnen hem alleen maar een sterke competiteur maken. Blijven erin geloven! 2-3. Christophe (voor de gelegenheid doorgeschoven naar de -81kg) won op mooie wijze zijn wedstrijd. Via houdgreep wist hij een (half) punt op zijn shiai kaart bij te plaatsen. Op die manier werd het 2-4 en was de buit binnen. Bert (in de -90kg.) had dit ook door en ging volop in de aanval op zoek naar een shiai punt. Jammer genoeg werd hij in zijn enthousiasme gecounterd en eindigde Hamme-Merelbeke op 3-4. Toch opnieuw 2 punten.

Ik zou ook nog een speciale vermelding willen maken voor Joeri. Hij werd gewogen in de -81kg. en in overleg werd beslist dat hij als reserve ging fungeren. We hopen dat we, indien nodig zou blijken, ook op hem beroep kunnen doen de volgende 2 wedstrijd dagen.

Op het einde van de dag keerden we tevreden naar huis. 4 punten op 6, niemand gekwetst en vol goede moed voor dag 2, op zaterdag 29 maart. Supporters zijn steeds welkom uiteraard. We spreken af om 11u.00 aan de dojo. Weging van 12u.00 tot 12u.45. Wedstrijden om 13u.00, te Lichtervelde. Allen op post!

Dirk.


Uitslag wedstrijden:

  • Kemzeke- JS Merelbeke: 4-3
  • JC Beveren-JS Merelbeke- 2-5
  • Hamme-JS Merelbeke-: 3-4

    DAG 2: Lichtervelde, 29 maart 2008

    Uitslag wedstrijden:

  • JS Merelbeke- JC Donkmeer: 3-4
  • JS Merelbeke-JC Evergem: 3-2
  • JS Merelbeke- KK Deinze: 4-2

    DAG 3: Tielt, 19 april 2008

    Uitslag wedstrijden:

  • JS Merelbeke- JC Jong Kruishoutem: 5-1
  • JK Lokeren-JS Merelbeke: 5-2
  • Jong Zele-JS Merelbeke-: 5-2


    Terug