Hyundai Cup Heren 2010 (3de Afdeling B)


Uitslag Heren Interclub 2011, afdeling 3B: 1ste Plaats!!

Hyundai Cup 2010 - DAG 1 (Beveren, 21 november 2010): JSM op kop!!

Zondag (21/11) stond de eerste dag van de tweedaagse Interclub 2010 gepland. Nieuw dit jaar zijn de 5 gewichtscategoriën ipv 7 vorige jaren. Dit naar het Europees model voor landenploegen. Benieuwd wat het nieuwe systeem ging brengen…

JSMerelbeke was opnieuw ingedeeld in 3° afdeling B en op het programma stonden 4 wedstrijden. Iedereen op tijd aan de dojo (8u.15, zondagmorgen ?) en weg waren we richting Beveren. Tijdens de weging was het even spannend maar iedereen zat op het afgesproken gewicht en dat was al een prima teken voor de rest van de dag: De sfeer zat goed, iedereen vastberaden ervoor te gaan en ploeggeest op en top ‘Interclub’!

We mochten de spits afbijten tegen Herzele. Het werd een nipte maar des te mooiere overwinning (2-3). We mochten ons vrijwel meteen opmaken voor de wedstrijd tegen oude bekende Evergem. Uitslag 4-1 in ons voordeel. Iets erna stond Merelbeke-Ronse gepland. Resultaat: 3-2. Voor de laatste wedstrijd van die dag moesten we wat geduld oefenen. Uiteindelijk ging ook Hamme voor de bijl: 4-1. Iedereen tevreden en geen gekwetsten.

De verscheidene supporters, die de moeite gedaan hadden af te zakken naar de uithoek van de provincie, zagen dat het goed was. Ze aanschouwden schitterende wedstrijden vol spanning en mooie punten. De Merelbeekse judoka’s waren top! Dag 1 werd dan ook afgesloten in de Beverse cafetaria.

De tussenstand na de 1° wedstrijddag leert ons dat we zowaar op kop staan in onze reeks met 8 punten. Volgende zaterdag is de laatste confrontatie. Opnieuw 4 wedstrijden op de planning, ditmaal in Lichtervelde. Als de trend zich verder zet (waar ik niet aan twijfel) zal het een lange zaterdag worden! ? Onze jongens zijn er reeds klaar voor. Supporters, bereid jullie maar voor!

Dirk.

Uitslag wedstrijden:

  • Herzele-JS Merelbeke: 2-3
  • JS Merelbeke-Evergem: 4-1
  • JS Merelbeke-Samourai Ronse: 3-2
  • JS Merelbeke-Hamme: 4-1

    Hyundai Cup 2010-DAG 2: Lichtervelde, 27 november 2010

    Ook tijdens de tweede wedstrijddag van de interclub 2010 is gebleken dat we dit jaar te sterk zijn voor de concurrentie.

    De bende mocht opnieuw de spits afbijten. Dit maal tegen Moorsel. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk in ons voordeel beslecht werd met 3-2.

    Na een rustpauze stonden onze jongens tegenover buur Gent-Drongen. Die werden ingeblikt met een droge 5-0.

    Vrijwel onmiddellijk erna mochten ze aantreden tegen oude bekende Lokeren. Einduitslag: 4-1.

    Met een 14 op 14 was iedereen klaar voor de laatste confrontatie: Merelbeke-Deinze. Indien we deze wonnen, mochten we de beker met zekerheid meebrengen naar onze dojo!

    Het was, voor de coach alvast de meest spannende. Toen de verlossende 3-1 gescoord werd was de titel een feit! Onze Jacob zette de kers op de taart door er nog 4-1 van te maken.

    JSMerelbeke kampioen in 3e afdeling B!

    Een dikke proficiat aan alle deelnemende judoka’s. Uiteraard voor al hun inspanningen (op de tatami als voor de weegschaal), maar ook voor de prima sfeer en spirit die een kampioenenploeg nodig heeft. Zeker in een aparte kompetitie als de interclub. Geniet er van gasten!

    Volgend seizoen wacht 2e afdeling. Laten we nu al meegeven dat we onze huid duur gaan proberen te verkopen.

    Dirk.

    Uitslag wedstrijden:

  • JS Merelbeke-Moorsel: 3-2
  • JS Merelbeke-Gent-Drongen: 5-0
  • JS Merelbeke-Lokeren: 4-1
  • JS Merelbeke-Deinze: 3-2


    Terug