Hyundai Cup Heren 2011 (2de Afdeling): ZILVER!!

Hyundai Cup 2011 - DAG 1 (Kruishoutem, 20 november 2011): JSM voorlopig 3de!!

De eerste dag van deze 2-daagse interclubkompetitie vond plaats op zondag 20 november te Kruishoutem.
Ons team is dit jaar nieuwkomer in 2° afdeling A na onze kampioenenronde vorig seizoen in 3°.
Laatste maand waren de trainingsfrequentie, trainingstempo en kompetities opgedreven maar het was toch aftasten tegen (bijna) allemaal, voor ons, onbekende ploegen.

Er stonden 4 wedstrijden op het programma. De eerste ontmoeting was tegen Koksijde. Deze werd nipt verloren met 3-2.
De tweede match tegen Lichtervelde werd echter gewonnen met 2-3. Daarna mochten onze jongens aantreden tegen oude bekende Herzele.
Dit jaar werd onze streekgenoot ingeblikt met 4-1! Iedereen begon nog meer vertrouwen te krijgen en duidelijk te groeien in de wedstrijden.
In de laatste wedstrijd van de dag ging ook Hooglede voor de bijl met 3-2. De meegereisde supporters zagen ons team zowaar 3 wedstrijden van de 4 winnen op deze eerste dag. Als nieuwkomer kan dit wel tellen!

De mannen hebben afgesproken om te proberen deze trend verder te zetten op dag 2, maar de Hyundai Cup 2011 kan voor onze club nu al niet meer stuk.
Volgende zondag (27/11) staat de tweede en laatste dag op de planning. Wedstrijden gaan door in de namiddag, vanaf 13u.00 in Lichtervelde. Het belooft opnieuw spannend te worden met mooie judo en tactische zetten. Supporters: ik kan alleen maar aanraden mee te gaan om onze jongens te zien meedraaien in deze mooie 2° afdeling!

Bijgevoegd, enkele foto’s genomen door de meegereisde fotograaf van dienst, Mathieu Van Lancker.

Dirk.

Uitslag wedstrijden:

  • Koksijde-JS Merelbeke: 3-2
  • JS Merelbeke-Lichtervelde: 3-2
  • JS Merelbeke-Herzele: 4-1
  • JS Merelbeke-Hooglede: 3-2

    Hyundai Cup 2011-DAG 2: Lichtervelde, 28 november 2011

    MEGA! Vice-kampioen in 2e afdeling!

    Onze jongens hebben op dag 2 van de Hyundai Cup 2011 alle verwachtingen overtroffen.
    Met 3 van de 4 wedstrijden naar zich toe te trekken, eindigen ze op een prachtige 2e plaats.
    De meegereisde supporters waren getuige van spannende wedstrijden, mooie punten en zagen dat het goed was. De sporthal in Lichtervelde geeft ons duidelijk goede vibes (vorig jaar zijn we daar kampioen in 3e geworden).

    Eerste wedstrijd van de dag was tegen Ostend JC. Overwinning van onze judoka’s met 3-2. Opmerkelijk te noteren was de eerste overwinning van lichtgewicht Dylan (Denhaese) met ippon tegen een 1° Dan!
    De tweede ontmoeting was tegen Kruishoutem. Onze streekgenoten gingen eraan voor de moeite. Einduitslag: 4-1. Daarna was Kemzeke aan de beurt. Eindscore: 3-2. Als afsluiter stond Eernegem op het programma. Waarschijnlijk al met de zilveren medaille in ons hoofd, moesten we nipt de duimen leggen. 2-3. De 2e stek was verzekerd. Koksijde kampioen en JC Eernegem neemt de bronzen plak mee huiswaarts.
    Het enige spijtige voorval van die dag is Wouter’s (Goedertier) knie-blessure. Hij zal enkele weken het rustig aan moeten doen, maar komt erna weer even sterk op de tatami.

    Onze doelstelling voor aanvang van deze interclub kompetitie was behoud in tweede afdeling. Vermits we nieuwkomers waren, was het dan ook voorzichtig aftasten. Gaandeweg hebben onze judoka’s zich van hun beste kant laten zien. Groeien en geloven in elke wedstrijd, vechtlust (ook na verlies), mekaar aanmoedigen en amicale sfeer zijn zaken die elke judoka van onze ploeg voorop gesteld heeft! Respect! We hebben bewezen écht in die afdeling te passen en kunnen tegen volgend seizoen onze ambities weer wat hoger stellen.

    Bijgevoegd opnieuw enkele sfeerbeelden. Thanks again to Mathieu VL

    Dirk.

    Uitslag wedstrijden:

  • JS Merelbeke-Ostend JC: 3-2
  • JS Merelbeke-Kruishoutem: 4-1
  • JS Merelbeke-Kemzeke: 3-2
  • JS Merelbeke-Eernegem: 2-3


    Terug