Merelbeekse Heren gaan strijdend ten onder op Dag 1 van de Interclub (18 November 2012)



Verslag:


Vorig jaar verraste JS Merelbeke vriend en vijand, door te promoveren naar 1e Afdeling, nadat de mannen erin geslaagd waren om zich naar een ongelooflijke 2e plaats in 2e Afdeling te vechten. Na de euforie besefte eenieder dat de hoogste afdeling een bijzonder zware dobber ging worden. Maar Merelbeke zou Merelbeke niet zijn als de mannen geen eed hadden gezworen dat ze hun vel duur zouden verkopen! En dit weekend was het dan zover.... Interclub 2012 Dag 1.

Eerste kamp tegen Koersel werd nipt verloren met 2-3, en iedereen was de mening toegedaan dat Merelbeke van een overwinning was verstoken en dus eigenlijk de punten had moeten pakken. Jammer.
Vervolgens diende Koksijde zich aan. De absolute topploeg van aan de zee, die op de voorbije Belgische Kampioenschappen 20+ maar lieft 5 (vijf!) medailles wist te veroveren, en waar ook Olympiër Dirk Van Tichelt present gaf. Coach Dirk besliste wijselijk om geen risico te nemen en zette niet zijn sterkste ploeg op de tatami, Koksijde won de 5 kampen.
Keihard werd er gestreden tegen Eindhout en tegen JC De Bres, toch moesten onze jongens ook hier finaal de duimen leggen: twee keer 4-1.

Waarmee de eerste wedstrijddag erop zat. Hoewel de resultaten tegenvallen, mogen we gerust stellen dat de mannenploeg fervent weerwerk heeft gegeven in de topklasse van het Belgisch judo, waarvoor van ons allen proficiat. Volgende week het vervolg, ook hier dienen nog een paar taaie klanten zich aan, maar onze jongens zullen weerom het beste van zichzelf geven. En misschien zorgen ze wel es voor een stunt. "Luctor et emergo".


LUCe


Terug