Dag 2 van de Interclub Heren (24 November 2013)



De 1e ploeg: Cederik, Pieter, Bert, Arne, Karel
Foto in groter formaat


De 2e ploeg: trainer Christophe, Michiel, Jacob, Kjell, Sam, Matthias, Moh
Foto in groter formaat

Verslag:


Dag 2 van de Interclub speelde zich af in de Gentse Topsporthal. Onze 1e herenploeg scoorde vorige week 2 groepszeges (4 punten) en stond daarmee op een verrassende 4e plaats: hun zware taak voor dag 2 bestond eruit om deze lijn door te trekken en het behoud in 1e afdeling te verzekeren. De jonge 2e herenploeg (4e afdeling B) haalde vorige week 3 punten door 3 keer gelijke stand, en voor hen luidde de opdracht om de 1e groepszege binnen te halen.
Het nieuws dat coach Dirk er om medische redenen niet bij zou zijn, zorgde eerst voor verslagenheid, maar uiteindelijk gingen beide ploegen er stevig tegenaan, voor Dirk!

De 1e ploeg:

Dezelfde equipe als vorige week: Pieter Cadron (-66kg), Arne Dewulf (-73kg), Karel Vervisch (-81kg), Bert Crevals (-81kg) en Cederik Overdeput (-90kg); geen judoka in de +90kg.

* Verlies met 3-2 van Brasschaat
* Felbevochten zege (3-2) van Neerpelt
* 2-3 verlies tegen lichtervelde
* 5-0 verlies van vice-kampioen Antwerp United
goed voor 1 groepszege en 2 punten, een totaal van 6 punten. Met hun 7e plaats zijn ze in principe ook voor volgend jaar verzekerd van deelname aan 1e afdeling. Dat was onze doelstelling, opdracht volbracht dus!

De eindstand in 1e afdeling:



De 2e ploeg:

Hier diende Alexander verstek te laten gaan, dus kon interim-coach Christophe hier beroep doen op Sam Noyen (-60kg), Matthias Braeckman (-66kg), Kjell De Ridder (-66kg), Michiel Van Gendt (-66kg), Jacob Vermeire (-81kg) en Moh Seghir (-90kg). Ook hier geen +90kg, en de lacune in de -73kg werd afwisselend opgevuld door Kjell en Michiel.

* Verlies met 4-2 van Lokeren
* Nipt verlies (4-2) tegen Nevele
* Opnieuw verlies met 4-2 tegen kampioen Banzai Nazareth
* Mooie winst op technische punten (3-3 in de kampen) tegen vice-kampioen Brugge
dit alles goed voor 1 groepszege en 2 punten, een totaal van 5 punten. Ook hier enkel positieve geluiden, veel ervaring opgedaan, mooi judo geleverd. Vergeet niet dat er in deze ploeg VIER 16-jarigen zitten, en op 1 uitzondering na ook allemaal bruine gordels.

De eindstand in 4e afdeling B:





LUCe (foto's Johan Van Damme en Cis Noyen)


Terug