Internationaal U15 tornooi te Bottrop, Duitsland (24 april 2010)


Verslag:

Op basis van haar mooie prestaties op de voorbije kampioenschappen, alsmede door haar 1e plaats op de ranking van VJF OVL, was onze Mina LIBEER door de VJF uitgenodigd om deel te nemen aan het U15 tornooi van het Duitse Bottrop. Naast vader en broer Libeer, maakten ook ondergetekende en Michiel de verplaatsing, later in de voormiddag bijgestaan door Kjell en zijn papa; van trouwe supporters gesproken...

Ter plaatse werd duidelijk dat er een zeer sterke bezetting was: naast de tientallen Duitse meisjes (voor wie dit een ranking- en selectie-tornooi was) waren er ook tal van andere nationaliteiten. En, surprise surprise, de wedstrijdduur (4 minuten) alsook de wedstrijdregels (klemmen en wurgingen toegestaan) zorgden ervoor dat de kampen een "U17-allure" hadden.

27 judoka's dienden zich aan in de -40kg, zodat er een reeks van 32 op poten werd gezet, met principe van "Doppel-KO-System", wat met zich meebrengt dat ALLE verliezers in een troost-reeks worden gebracht met uitzicht op een 3e plaats (daartoe moet dan wel nog 6 keer gewonnen worden).

In haar eerste kamp, tegen een meisje uit Keulen, kwam Mina 1 Yuko en 1 Waza-ari achter, maar op 30sec van het einde verkreeg ze alsnog Ippon. Dus op naar de 2e ronde van de reeks, tegen een meisje uit SloveniŽ. Deze zou in BelgiŽ ongetwijfeld shido's hebben gekregen voor haar "Oost-europese" trekwerk, maar in Bottrop werd dit wel degelijk geduld, en Mina kon zeer weinig weerwerk bieden; de kamp werd verloren met Waza-ari Awasete Ippon.
In de eerste kamp van de troost-reeks, diende Mina uit te komen tegen een ander Vlaams meisje (Amber Teugels). De kamp verliep vrij gelijk, zij het in een wat vertraagd tempo (last van het vroege opstaan en de lange autorit? of weegt het "flirten met de 40kg" toch door op fysiek en op mentale weerstand?), en Mina diende finaal de duimen te leggen met 1 Yuko verschil.

Waarmee Mina's eerste internationale tornooi er jammer genoeg opzat. Ze mag terecht fier zijn op haar deelname, en kan deze mooie ervaring zeker gebruiken voor de opkomende kampen (Nat. Ploegen U15 op 13 mei, en Ippon Trophy Antwerpen op 30 mei).

LUCe Van Gendt


Terug