CBJS te Evergem (13 november 2010)


Uitslagen:

Mina Libeer: 1ste plaats

Michiel Van Gendt, Delphine Lucas: 2e plaats

Matthias Braeckman, Dylan, Cederik Overdeput: 3e plaats

Verslag:

Zaterdag 13-november was het weer zover.

Een delegatie van 8 man/vrouw en 2/3 coaches sterk vertrok naar Evergem voor het 26e toernooi Freddy Van Durme. Een wisselbeker waar altijd veel volk naartoe komt.

Bij de U15 mocht Amelie de aftrap geven tegen een sterke Leen Christaens (later gekwetst moeten opgeven). Nochtans goed begonnen, raakte Amelie de slag kwijt bij een shido in haar nadeel. Nadien was het jammer genoeg vlug afgelopen. Ippon uit houdgreep. In de herkansing kon ze in haar eerste kamp tamelijk gemakkelijk winnen, maar voor de strijd om de derde plaats was haar tegenstandster toch een maatje te sterk.

Mina mocht hierna op de tatami voor een sterke prestatie. In alle wedstrijden hield ze gemakkelijk de bovenhand, kon benenwerk regelmatig oefenen, en won 3x met Ippon. Zo hoort het!

Ondertussen was ook Michiel begonnen aan een mooie reeks, al was het in de eerste twee kampen toch via de golden score. Michiel moet wel nog een beetje werken aan de winnende worp, maar dat hij sterk op zijn benen staat zullen zijn tegenstanders wel geweten hebben. Voor de strijd om het goud moest Michiel toch de duimen leggen, misschien speelde de fysiek zwaardere poule in zijn nadeel, wie gaat het zeggen.

Kjell mocht daarna tegen de top van OVL opkomen. We kennen ondertussen de worp en beweging van Kobe, maar toch is er niets tegen te beginnen. Omdat hij in de eerste rond uitgeloot was, mocht Kjell in de herkansing direct vechten om de derde plaats, en wel tegen Matthias. Straks meer daarover.

Matthias vocht in zijn eerste kamp nochtans niet slecht, viel regelmatig aan (misschien toch eerst jou tegenstander nog wat dichter trekken), maar liep jammer genoeg tegen een counter, en werd eveneens naar de herkansingen verwezen.

De eerste herkansing werd gewonnen; weer een sterk gevecht beloond met een yuko, en bij een aanval van zijn tegenstander (drop seoi-nage) bezeerde die zich aan de knie, en moest opgeven. Matthias en Kjell vochten dus voor de derde plaats. Na een voetveeg (ko-uchi-gari) viel Kjell op de rug, en Matthias werd beloond met een waza-ari. Hier bleef het bij, en Matthias ging naar huis met een bronzen medaille, maar het kon net zo goed omgekeerd geweest zijn.

Voor de U17 mocht eerst Delphine vechten in een poule van drie. Alhoewel ze in haar eerste wedstrijd reeds gewonnen had tegen haar tegenstandster, was het deze maal via een yuko, en later houdgreep, vandaag de omgekeerde score. In de tweede wedstrijd herpakte Delphine zich en won. Hierdoor eindigde ze tweede, en dus een zilveren medaille.

Ook U17, Dylan vol jeugdig enthousiasme, maar toch (evenals Delphine) nog wat gebrek aan wedstrijd ervaring. Dat komt natuurlijk wel goed, maar Dylan laat het voetje soms nog hangen, en de tegenstander profiteert daar meestal wel van. Via de herkansing kone Dylan toch nog beslag leggen op een derde plaats.

In de U20/+20 mocht interim coach Cederik Overdeput bij de -90kg aantreden. Het is de eerste maal dat ondergetekende Cederik mocht coachen. De eerste wedstrijd was al tamelijk zwaar, maar werd toch met een waza-ari gewonnen. In zijn tweede kamp, ging Cederic iets te enthousiast in de worp, en wierp zichzelf, en kreeg een ippon tegen. Uiteindelijk kon Cederik via de tweede herkansing beslag leggen op een derde plaats.

Met zes medailles op 8 deelnemers mocht Merelbeke tevreden naar huis trekken.

Luc Braeckman


Terug