U15 te Bottrop (Duitsland, 10 april 2011)


Verslag U15 te Bottrop:

Ook dit jaar mocht Mina op vraag van de VJF deelnemen aan het U15 Meisjes tornooi te Bottrop (Duitsland). Dat heet dan U15, maar gezien de wedstrijdreglementen (4 minuten kamptijd, klemmen en wurgen toegestaan) alsmede gezien de opkomst (dit is een kwalificatietornooi voor gans Guitsland) is dit voor onze Vlaamse meisjes toch een serieuze uitdaging.

Er waren 42 deelneemsters in de -44kg (voornamelijk Duitse meisjes, maar ook Sloveense en 2 Waalse), en Mina werd opgelijst in deel 4 van de reeks.

Eerste kamp mooi gewonnen met Hadaka Jime (jawel). Mina leek in haar element, de focus en de "goesting" waren er, en ze zette de reeks verder met een Ippon overwinning uit houdgreep alsook een zege met kleinste verschil. Waarmee Mina in de 1/4 finale stond. Daarin kwam Mina echter in een sluitende (en pijnlijke) houdgreep terecht, waarmee ze naar de herkansingen werd verwezen.

Nog 3 kampen scheidden haar van een 3e plaats.. De eerste kamp bleef puntenloos gedurende de volle 4 minuten, dus Golden Score, waar Mina een Yuko verdiende. In de tweede kamp werd niet gescoord, ook niet in de Golden Score, maar Mina had de hele wedstrijd aangevallen en haar tegenstandster had 1 Shido gekregen wegens passief vechten (ze had IMHO 3 straffen mogen krijgen, want haar optreden was ronduit zwak -ze rekende enkel op haar klem-techniek); ontsteltenis bij alle Vlaamse toeschouwers, en niet in het minst bij Mina zelf, toen de scheids dan toch besliste in het voordeel van het Duitse meisje; dit was totaal misplaatst favoritisme waarvan dus blijkbaar niet enkel de Fransen kaas gegeten hebben...

Waarmee deze wedstrijd eindigde in een zware ontgoocheling, al dient gezegd dat Mina zeer gedreven en geconcentreerd was, zich de ganse dag van haar beste kant had laten zien en echt wel een medaille verdiende. Jammer dat het chauvinisme van de lokale organisatie roet in het eten gooide.

LUCe


Terug