Tornooi van Bredene (11 september 2011)


Uitslagen:

Hanne Noyen: 1e plaats
Kjell De Ridder, Michiel Van Gendt: 2e plaats
Matthias Braeckman: 3e plaats


Verslag:

U15

Kjell en Matthias stonden vandaag opgesteld in dezelfde gewichtscategorie: -50kg. Verschillende bekende gezichten hebben ook tijdens de vakantie de stap naar de -50kg gezet. Matthias en Kjell waren beiden uitgeloot voor de eerste ronde.

Kjell begon aarzelend aan zijn eerste kamp, maar kon ongeveer halfweg toch een yuko puren uit een maki-komi beweging. Zijn tegenstander begon zich op te winden, en daar kon Kjell van profiteren door de kamp rustig uit te vechten en scoorde nog twee andere yuko’s. In zijn tweede kamp duurde het tot na een waarschuwing van de scheidsrechter (en twee shido’s) dat Kjell nog eens zijn beruchte wapen bovenhaalde en een ippon scoorde – mooi! In de derde kamp (en de finale) stond Kjell tegen Kobe Persyn; bekend voor zijn sterk judo, en zijn seoi nage beweging. Het duurde eventjes dat Kjell in de kamp geraakte, maar Kobe vocht zich toch naar een eerste plaats met een verrassende beweging. Kjell werd dus tweede.

Matthias was ook tijdens zijn eerste gevecht redelijk aarzelend begonnen, en het duurde zelfs tot na de bloedneus en de “Golden Score” periode dat er echt een aanval van betekenis geplaatst werd. Het was dan ook wel direct de goede: yuko en door naar de volgende ronde. Daar wachtte Kobe Persyn. Draaide Matthias in het begin nog goed mee, kon je wel merken dat Kobe een betere opbouw heeft vooraleer zijn aanval te plaatsen. Hier is voor onze jeugd (ook Kjell, Hanne en Michiel kunnen hier nog verbeteren) nog veel werk aan de winkel. In de herkansing en kamp voor de derde plaats, heeft Matthias zich goed herpakt, en kon uiteindelijk de kamp in zijn voordeel beslechten. Het moet echter gezegd dat de conditie serieus te wensen overliet: toch een verdiende derde plaats.

Hanne moest wachten tot laat in de voormiddag vooraleer aan haar kampen te mogen beginnen. Ook uitgeloot in de eerste kamp, mocht ze direct haar betere judo bovenhalen, maar we zagen echter een slaapkop die aarzelend naar haar tegenstander toestapt. Nochtans duurde de kamp maar 20 seconden. Eén verkeerde beweging en Hanne vloerde haar tegenstander met een tani-otoshi. De finale was reeds een stuk beter, maar Hanne kroop in de beginfase van het gevecht naar mijn mening nog te veel achter haar tegenstander – daar kan je alleen maar hopen dat je niet tegen de mat geworpen wordt! Echter kon Hanne wel een waza-ari scoren met een uchi-mata. Nadien werd er niet meer gescoord, en Hanne stond dus op het hoogste schavotje –eerste plaats.

Michiel (8 deelnemers in de -60kg): 1e kamp vlot gewonnen met Ippon uit rechtse veeg; 2e kamp eveneens gewonnen met Ippon, dit keer met een linkse veeg, jawel; derde kamp (finale) beresterk gevochten edoch verloren in de Golden Score van eeuwige rivaal F. Maes.

U17

Dylan stond in de eerste ronde bij de U17 tegen sterke tegenstander – Bram De Meijer. Na de aftastingsperiode en enkele aanwijzingen verder, kon Dylan een waza-ari scoren. Die mag hij normaal niet meer weggeven, maar Dylan moest in deze kamp nog twee waza-ari’s toestaan, en verloor dus. In de eerste herkansing, kon Dylan in de beginfase nog een yuko scoren, maar werd dan in deze fase jammer genoeg in een wurging genomen, waarna hij moest opgeven.

Luc, LUCe


Terug