Mina Libeer: 1e plaats
Matthias Braeckman, Michiel Van Gendt: 2e plaats
Hanne Noyen, Dylan Den Haese, Kjell De Ridder: 3e plaats

Verslag:

Hierbij een kort verslagje van het tornooi te Deinze (Paaszaterdag 23/4/2011). Al bij al een mooi resultaat, want van de 9 deelnemers kwamen er 6 naar huis met een beker!

U15

Vier deelneemsters in de -44kg, dus poulesysteem, en Mina werkte zich resoluut naar de 1e plaats met 3 overwinningen (waarvan 2 met Ippon).

Een reeks van 16 werd op poten gezet voor de 9 meisjes in de -52kg. Hanne diende reeds in haar eerste kamp te vechten tegen Belgisch kampioene Leen; ondanks stevig weerwerk verloor ze. Maar in de herkansingen zette Hanne 2 concurrentes opzij, waarmee ze een beker voor de 3e plaats verdiende.

Matthias rondde de kaap van 42kg (dankzij de Egyptische cuisine?) en komt daardoor opnieuw in dezelfde gewichtsklasse als Kjell. Kjell verloor zijn eerste kamp maar mocht naar de herkansingen; door de gebeurtenissen in de andere reekshelft, was de eerste herkansing gelijk ook de wedstrijd voor de 3e plaats, en Kjell greep de zege en de beker. Matthias won zijn eerste kamp. In de halve finale werd zijn tegenstander bestraft met Hansoku Make wegens het gebruik van verboden technieken. Dus een plaats in de finale. Maar daarin delfde hij het onderspit, 2e plaats dus.

Dertien kandidaten in de -55kg, al enige tijd het werkterrein van Michiel. Met drie overwinningen verdiende hij tamelijk vlot een plaats in de finale. Die finale werd een heruitgave van het RK: tegen Juul uit Herzele hield hij opnieuw geen stand en werd met Uchi Mata gevloerd.

U17

Dylan knokte zich via de herkansingen naar een verdiende 3e plaats.

U20

Geen beker vandaag voor Delphine, want na verlies in de eerste kamp kon ze ook in de herkansing geen vuist maken.

Bij de heren -66kg waren 2 Merelbekenaars: Alexander Van Damme en onze lesgever/coach Pieter. Alexander (toch nog steeds maar 3e Kyu) verloor zijn eerste kamp van een zwarte gordel en kreeg spijtig genoeg geen herkansing.

Pieter diende in de eerste kamp uit te komen tegen internationaal judoka Kenneth Van Gansbeke; slaagde hij er eerst in om met Waza Ari voor te komen, dan diende hij finaal toch de duimen te leggen. In de herkansing werd hij -een beetje verrassend- verslagen door een judoka waar hij te Evergem nog kon van winnen.