U15 Flanders Judo Cup (29 oktober 2011)


Uitslagen:

Mina Libeer: 1ste plaats

Verslag:

Op de Flanders Judo Cup, hét judo-tornooi van Vlaanderen, met deelname van de beste judoka's uit verschillende landen (o.a. Luxemburg, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Letland, Litouwen...), heeft Mina Libeer goud behaald bij de U15 in de gewichtsklasse tot 44kg. Na twee zeges in de voorafgaande poules was ze ook in de finale reeks de sterkste van het lot, met een prachtige gouden medaille als resultaat. Onmiddellijk na de wedstrijden is Mina trouwens vertrokken naar een door de VJF-georganiseerde judostage in het Franse Mulhouse.

Ook Hanne Noyen trad aan op de FJC in Lommel, zij het in de U15 -52kg. In haar poule werd ze mooi tweede (al voelde ze zich een beetje bestolen in de 3e kamp), en daarmee kon ook zij doorstoten naar de finale reeks. Daar verloor ze echter haar 1e kamp en kreeg geen herkansing.

Eveneens van de partij op de FJC waren Kjell en Michiel.

Kjell De Ridder (U15 -50kg)won zijn poule van 3 op overtuigende wijze. Dus naar de hoofdreeks met 16, maar daarin werd hij in zijn eerste kamp door een Nederlander bedwongen; deze won nog wel zijn volgende kamp maar niet die daarop, zodat Kjell geen herkansing kreeg.

Een poule van 5 binnen de U15 -60kg was het lot van Michiel Van Gendt, met daarin twee sterke Nederlanders; twee mooie overwinningen waren jammer genoeg niet voldoende om door te gaan naar de finale reeks.

Nog meegeven dat ook Matthias Braeckman was geselecteerd doch diende hij forfait te geven wegens kwetsuur.

Gegeven zijnde dat men als Vlaming enkel kan deelnemen aan de FJC indien geselecteerd door de VJF, dan denk ik dat JudoSchool Merelbeke terecht fier mag zijn dat zij 5 competitie-judoka's mocht afvaardigen naar dit prestigieuze tornooi. En dat 1 van hen dan ook nog een gouden medaille kon bemachtigen, is des te mooier.

LUCe VAN GENDT


Terug