Uitslagen U15 te Herentals:

Michiel Van Gendt: 1e plaats

Mina Libeer: 3e plaats

Verslag U15 te Herentals:

Vier van onze U15 kampers vonden de weg naar (het intussen al vertrouwde) Herentals op 26 maart 2011, om er deel te nemen aan het tornooi 'Beker Der Kempen'. Geen punten voor de Oostvlaamse Jeugdtrofee of voor de Vlaamse Ranking te verdienen hier, de enige inzet was 'Eer ende Glorie', en voor zij die het podium haalden: een mooie beker. Dat ze daarvoor om 07:00 al de baan opmoesten, dat namen ze er graag bij.

Slechts 5 deelneemsters bij de -44kg, maar daarbij wel de crème van de Vlaamse meisjes. Mina won 2 kampen met Ippon (waarvan eentje na amper 10 seconden), alsook eentje op (terechte) beslissing. Echter verloor ze er ook eentje van oude bekende Indira. Na puntentelling werd Mina de 3e plaats toebedeeld.

Hanne kwam opnieuw uit in de -52kg, met 10 tegen-kandidates. Won ze haar eerste wedstrijd vrij vlot, dan werd ze met houdgreep geklopt in de volgende kamp. Niet getreurd, want herkansingen waren haar deel; tenminste, toch volgens de notities van ondergetekende... De jury maakte echter een flater (of 2) bij het opstellen van de herkansingswedstrijden, Hanne werd niet opgeroepen, en het was pas toen ik mij bij de centrale tafel aanbood, dat Hanne alsnog haar herkansing kreeg... die ze echter verloor... Geen ereplaats voor haar vandaag.

Bij de Jongens -46kg, al enige tijd het werkterrein van Kjell, kwamen 17 judoka's zich presenteren. Kjell won zijn eerste kamp overtuigend (ikzelf was toen aan de andere kant Mina aan 't coachen, excuus), maar hij wierp zichzelf in kamp #2. Wel herkansing voor hem, en zowel de eerste kamp als de tweede kamp daarvan waren resoluut voor hem. In de kamp voor het brons vocht Kjell als een leeuw, maar diende finaal toch zijn meerdere te erkennen. Net geen 3e plaats.

Elf judoka's bij de Jongens -55kg. Michiel werd niet vrijgeloot voor de 1e ronde, maar zette zijn tegenstander vlot opzij. De 2e kamp duurde amper 5 seconden, Ippon voor Michiel. De wedstrijd van de halve finale duurde de volle 3 minuten, maar in die tijd had Michiel wel een Waza-ari verdiend. In de finale had Michiel "turn-talent" nodig om te ontsnappen aan een sterk inkomende tegenstander, maar na enige tijd kreeg Michiel het overwicht en gooide zijn tegenstander finaal, Ippon. Een verdiende 1e plaats.

Waarna ondergetekende naar zijn auto spurtte om de U13 te Kruishoutem te gaan aanmoedigen in de namiddag.