Open Pajottenland (14 mei 2011)


Uitslagen:

Mina Libeer, Michiel Van Gendt, Hanne Noyen : 1e plaats
Kjell De Ridder: 2e plaatsVerslag:

Vier van onze kadetten (U15) hadden besloten om deel te nemen aan de "Open Pajottenland", welke doorging te Lennik op 14 mei 2011. In slagorde trokken ze naar de heimat van Urbanus, waar het aantal deelnemers weliswaar een beetje tegenviel, maar waar ze er in slaagden om 9 van de 10 kampen te winnen en daarmee 3 eerste plaatsen en 1 tweede plaats bijeen te vechten, zodat we gerust mogen stellen dat JudoSchool Merelbeke het Pajottenland veroverde.

Drie deelneemsters in Mina's categorie (-44kg). Haar eerste kamp duurde amper 10 seconden, Ippon via een mooie voetveeg. Kamp #2 tegen Tini uit Aalter duurde wel wat langer, maar uiteindelijk trok Mina toch een het langste eind (overname met Tani Otoshi).

Eveneens drie kampsters bij de -52kg, waar Hanne nu al een tijdje meedraait. De eerste kamp ging naar Hanne via houdgreep. In de tweede wedstrijd kreeg Hanne vrij snel een Yuko tegen, en het leek er lange tijd naar uit te zien dat Hanne het niet zou halen, maar in de allerlaatste seconde wist onze judoka alsnog een mooie Ippon te scoren (Tai Otoshi).

Een poule van 5 voor Michiel (-55kg). Een felbevochten eerste wedstrijd, binnengehaald met Ippon uit sankaku houdgreep. Evenees een zege uit houdgreep in de volgende twee kampen. Bij het begin van de vierde wedstrijd werd Michiel even verrast (Yuko tegen), maar onder aanmoediging van zijn vrienden trok hij de overwinning resoluut naar zich toe (Ippon).

Kjell was de enige die vandaag in een reeks met dubbele herkansing werd ingedeeld (6 deelnemers). Vrijgesteld in de eerste ronde stond hij gelijk in de halve finale, waar er een scheidsrechterlijke beslissing nodig was na 3 + 2 minuten: unaniem werd de zege aan Kjell gegeven. In de finale botste hij o p een Tani Otoshi, en werd daarmee tweede.

LUCe


Terug