Provinciale kampioenschappen te Aalter (5 februari 2011)

Uitslagen:

Mina Libeer, Hanne NOYEN: 1ste plaats

Matthias Braeckman, Michiel Van Gendt: 3e plaats

Verslag U15

De jongens hadden een moeilijk parcours. Zowel Michiel, Kjell als Matthias troffen de moeilijkste kant van de wedstrijdtabel. Echter niet getreurd: onze jongens lieten zich allen van hun beste kant zien. Ze verloren allen hun eerste kamp van een latere podiumplaats.

Michiel en Matthias herpakten zich in de eerste herkansing en gingen op hun elan door in de tweede herkansing en de wedstrijd voor de derde plaats. Michiel won met een houdgreep (de dikke teen was voldoende), Matthias met een mooie seoi nage. Kjell liet zich echter verslaan, en de provinciale waren gedaan.

Mina (in een poule van 4) had een foutloos parcours, en was al zeker van de eerste plaats voor de laatste kamp moest gevochten worden. Hanne vocht aan de andere kant van de zaal, en kon ik jammer genoeg niet volgen. Maar volgens Luc Van Gendt vocht Hanne enkele prachtige wedstrijden.

Mina LIBEER: U15 -44kg: 4 deelneemsters: alle kampen gewonnen met Ippon: 1e plaats

Hanne NOYEN: U15 -52kg: 4 deelneemsters: alle kampen gewonnen (waarvan 2 met Ippon): 1e plaats

Matthias BRAECKMAN: U15 -42 kg: 14 deelnemers: eerste kamp verloren, nadien alle herkansingen gewonnen: 3e plaats

Kjell DE RIDDER: U15 -46kg: 11 deelnemers: eerste kamp verloren, eerste herkansing jammergenoeg ook verloren

Michiel VAN GENDT: U15 -55kg: 11 deelnemers: eerste kamp verloren van de latere kampioen, nadien alle herkansingen gewonnen: 3e plaats

Verslag U17

Dylan kreeg een zware tegenstander in zijn eerste kamp. Bij de eerste schermutselingen kon hij nog goed afhouden, maar met een sterk geplaatste harai goshi werd Dylan naar de herkansingen verwezen. Ook daar kwam hij nog een beetje ervaring (ondanks een enorme dosis vechtlust) te kort.

Met Delphine stond voor Merelbeke de laatste judoka op de mat. Het moet gezegd dat ook Delphine over een goede dosis vechtlust bezit, maar ook hier een tikkeltje geluk en ervaring te kort komt. In de herkansingen mocht ze toch nog vechten voor de derde plaats, maar kwam een beetje te kort.