Bekers Van Deinze U15/U17/U20+ (7 april 2012)


Resultaten:

Hanne Noyen (U15 -52kg): 1e plaats


Cederik Overdeput (U20+ -90kg): 2e plaats


Verslag:U15

Bij de jongens U15 -42kg traden er in Deinze 18 judoka's aan, waaronder onze Thibo Hoffman. De eerste kamp verdiend gewonnen van een Zelzaatse judoka met Waza-ari uit Tani Otoshi. Tweede kamp kansloos verloren tegen de latere winnaar (en zilveren medaillist op het BK). Dus naar de herkansingen. Eerste kamp daar gewonnen met een mooie veeg. Tweede kamp verloren van de latere derde plaats. Geen medaille voor Thibo vandaag, toch zeer verdienstelijk gekampt.

Minder kandidaten bij de meisjes U15 -52kg, zeven om precies te zijn, en onder hen onze Belgisch Kampioene Hanne Noyen. Vrijgesteld in de 1e ronde kwam ze gelijk in de halve finale, waar ze oog in oog stond met een opgepepte judoka uit Alen, Hanne bleef echter kalm en verkreeg Waza-ari uit worp, om vervolgens nog es 20seconden houdgreep tot een goed einde te brengen, Ippon dus. De finale werd een zwaar bevochten wedstrijd, waar Hanne haar ding niet kon doen maar toch licht de bovenhand kon houden en Waza-ari verdiende met een netjes geplaatste Tani Otoshi. Opnieuw goud voor onze Merelbeekse krullebol!

U17

Er hadden vandaag 3 JSM'ers bij de U17 moeten aantreden, doch Sam Noyen diende af te haken wegens ziekte. Dus werd het kijken hoe Kjell De Ridder en Michiel Van Gendt er het in de U17 -60kg gingen vanaf brengen....
Kjell begon zeer flink aan zijn eerste kamp en scoorde vrij snel Yuko, doch kreeg finaal een Ippon te verwerken. Herkansen dus, en tegen een judoka uit Mortsel kon hij jammer genoeg geen weerwerk bieden, Ippon tegen.
Ook Michiel begon complexloos aan zijn eerste kamp, doch zijn aanval werd gecounterd, later werd het alsnog Ippon tegen. Dus ook herkansen, tegen de judoka die Kjell had gewipt bij diens herkansing; in het geharrewar bij het Ne Waza had enkel de ene hoek-scheidsrechter gezien dat Michiel had moeten afkloppen bij een wurging, dus verlies en geen 3e plaats.

U20+

Met zijn veertienen waren ze in de U20+ -66kg, sinds enige tijd de klasse van Dylan Den Haese. Een zware taak opnieuw. Eerste kamp tegen een judoka uit Sint-Amandsberg, halfweg wedstrijd onderuit met Ippon. Om te herkansen moest Dylan hopen dat deze judoka ook zijn volgende kamp zou winnen, maar dat gebeurde niet, en dus met lege handen naar huis. Volgende keer beter, Dylan, als eerstejaars U20+ heb je het niet onder de markt!

Tenslotte gaf ook Cederik Overdeput present te Deinze; een deel van zijn supporters kwam rijkelijk te laat aan en ze misten aldus CÚ's wedstrijden bij de -90kg. Eerste kamp gewonnen met Waza-Ari Awasete Ippon. Met een Seoi Nage sprokkelde hij een Yuko in kamp2, voldoende voor de zege. Dus een plaats in de finale. Die was zeer spannend, fysiek zeer zwaar ook, met licht overwicht voor onze judoka, dus toen het einde van de 5 minuten naderde, maakten we ons al op voor een Golden Score; echter, op 6 seconden van het einde verkreeg de tegenstander een Waza-Ari (rand van de mat), weg het goud, maar zeer verdienstelijk zilver werd dan toch het deel van CÚ.


LUCe


Terug