Bekers der Kempen U15/U17/U20 (24 maart 2012)


Resultaten:

Hanne Noyen (U15 -52kg): 1e plaats


Sam Noyen (U17 -55kg): 3e plaats


Verslag:U15

Deze keer was Hanne Noyen het enige lid van JS Merelbeke bij de U15.

Een poule van 5 voor Hanne in de -52kg. Eerste wedstrijd gewonnen met sankaku houdgreep. In de tweede kamp stond Hanne tegenover de enige judoka die haar dit jaar kon verslaan, een meisje uit Waarschoot; gebrand op revanche wist Hanne een Yuko te scoren, voldoende voor de 2e dagzege. De 3e en de 4e kamp werden met Ippon gewonnen via Uchi Mata. Waarmee Hanne opnieuw het hoogste schavotje van het podium mocht betreden, en een mooie beker mocht meenemen naar huis. Schitterend!

U17

Drie judoka's van JS Merelbeke bij de U17: Sam Noyen, Kjell De Ridder en Michiel Van Gendt; ei zo na kwamen ze allen uit in dezelfde gewichtsklasse, maar een honger-avondje van Sam op vrijdag zorgde ervoor dat hij alsnog in een lagere gewichtsklasse kon opdraven.

Negen deelnemers bij Sam in de -55kg. Eerste kamp binnengehaald met Ippon uit een zeer mooie Ko Uchi Gari. Tweede kamp kansloos tegen een zwarte gordel, maar daarmee wel naar de herkansing voor brons. Daarin kwam hij eerst een Waza-Ari achter, maar hij bleef kalm en haalde finaal de zege met Ippon. Waarmee een 2e beker richting Merelbeke reisde... Proficiat Sam!

Met twaalven waren ze in de -60kg, waaronder dus Kjell in de bovenste reekshelft, en Michiel in de onderste.
Met 2 zeges werkte Kjell zich tot in de halve finale. Daar werd hij geworpen, en wat eigenlijk een Waza-Ari was, werd door de scheidsrechter als een Ippon gezien, mede door het feit dat Kjell met het hoofd op de mat kwam en eventjes het licht zag uitgaan. Dus naar de herkansing voor brons, waar hij echter in een houdgreep geraakte en de beker naar zijn tegenstander zag gaan.
Michiel wist zijn eerste kamp te winnen met Ippon uit houdgreep. In de tweede kamp stond hij tegenover oude bekende en 2e jaars U17 Arthur; geen score na de volle 4 minuten, dus Golden Score, waar Michiel op een poging tot Tani Otoshi gecounterd werd, dus verlies en verwezen naar de herkansingen. Daar liep hij tegen een zware Ippon van de latere 3e plaats, dus keerde ook Michiel met lege handen naar huis.
Toch proficiat aan Kjell en Michiel voor hun niet aflatende vechtlust in hun zware 1e jaar U17.

Aktie-foto's:LUCe


Terug