U15/U17/U20+ te Bredene op 9 September 2012


Resultaten:

Hanne Noyen (U15 -57kg): 1e plaats


Sam Noyen (U17 -55kg): 2e plaats
Matthias Braeckman (U17 -55kg): 3e plaats


Kjell De Ridder (U17 -60kg): 2e plaats
Michiel Van Gendt (U17 -60kg): 3e plaats

Verslag:


Het was een prachtige nazomerdag. Een dag waarop je normaliter naar de zee trekt, om lekker lui op het strand te gaan liggen en calorietjes op te doen voordat de sombere herfst aanbreekt. Niet zo voor zes van onze jeugdige judoka's: ze reden dan wel naar Bredene aan zee, maar ze brachten de dag door in een bloedhete sporthal om er mee te dingen naar roem en glorie op de 14e Trofee van de Middenkust van de judoclub aldaar.

U15

Slechts 1 Merelbeekse judoka bij de U15 vandaag: Hanne Noyen. Sedert deze week loopt Hanne school op de TopSportSchool in Antwerpen, waar ze hoopt (en wij met haar) om haar judo nog te verbeteren; dat belooft! Voor het eerst trad Hanne aan in de -57kg, waar haar een poule van 4 wachtte. Zonder pardon werkte Hanne zich naar een gouden medaille, met 2 Ippon-zeges (waarvan eentje met -natuurlijk- Uchi Mata) en winst met 2 Yukos tegen een sterke Westvlaamse.

U17

Hier tekenden vier Merelbekenaren present. Kjell De Ridder en Michiel Van Gendt in de -60kg, Sam Noyen en Matthias Braeckman in de -55kg. Hoewel het bij Matthias geen haar scheelde (zeer tot verwondering van papa / coach Luc trouwens): bij de eerste weging ging hij 150gram over de limiet, die hij echter kon wegwerken door als een bezetene te gaan aftrainen , gekleed met trui en motovest!


Op naar de kampen dan. Een poule van 4 voor Sam en Matthias. Een poule, dus moesten beide vrienden mekaar wel tegenkomen, en dit keer trok Sam aan het langste eind (wurging). Sam won nog een kamp op zeer overtuigende wijze (50 seconden), Matthias won één kamp (beslist op 9 seconden voor het einde van de reguliere tijd!). Waarmee Sam zilver behaalde, en Matthias brons.

Zes deelnemers in de -60kg van Kjell en Michiel, dus een reeks, waarin Dame Fortuna ons gunstig gezind was, want onze beide jongens werden voor de 1e kamp vrijgeloot. Michiel verloor zijn eerste kamp (van de latere winnaar, nvdr) maar in de kamp voor brons scoorde hij een prachtige Ippon na 45 seconden wedstrijd. Kjell -goed op dreef- won zijn eerste kamp met Waza-Ari, maar was in de finale geen partij voor de sterke Koksijdse judoka, dus verdiend zilver!

U20+

Het was al een heel end in de namiddag, toen Dylan Den Haese aan de slag mocht bij de jonge mannen tot 66kg. In zijn eerste kamp vocht Dylan als een leeuw en overwon met houdgreep, mooi! In de halve finale was Dylan kansloos tegen één van de absolute Belgische toppers, dus op naar herkansing voor brons. Daarin begon Dylan zeer agressief, misschien zelf iets te heftig, want hij werd koelweg verrast en gevloerd.


LUCe


Terug