Provinciaal Kampioenschap Groen/Blauw te Wachtebeke 28 April 2012


Resultaten:

Hanne Noyen (U15 -52kg): 1e plaats


Matthias Braeckman (U17 -55kg): 1e plaats
Sam Noyen (U17 -55kg): 2e plaats

Verslag:


Op 28 april organiseerde de VJF afdeling Oost-Vlaanderen een competitie voor U15/U17/U20+ met groene en blauwe gordels; Wachtebeke was daarvoor "the place to be", en winnaars mogen zich een jaar lang "Provinciaal Kampioen Groen/Blauw" noemen. Bij onze competitieve jeugd zijn er een paar die recent de bruine gordel mochten omgorden, zij dienden te passen, desalniettemin stuurde JudoSchool Merelbeke nog 5 deelnemers naar Wachtebeke.

Acht deelnemers bij de U15 -42kg, waaronder de nummers 1 en 2 van het BK 2012 (U15 -38kg), alsook onze Thibo Hoffman. Een zware reeks dus. In de eerste kamp een Yuko achtergekomen, dan risico's genomen om dat goed te maken en dat cash betaald vlak voor de bel (Ippon tegen). Dus herkansen. Vrij snel mooie Waza-Ari gescoord met Uchi Gari; amper 30 seconden later was het weer van dat, de meegereisde supporters juichten al, maar noch de nieuwbakken hoofd- noch de oudbakken hoekscheidsrechter hadden de situatie goed ingeschat, en Thibo kreeg een Ippon tegen... ongehoord... zware ontgoocheling voor Thibo... de Provinciale titel "Kemelschieten" gaat hierbij naar de scheidsen op mat 3.

Natan Art was een beetje gegroeid en kwam vandaag voor het eerst uit in de -46kg van de U15, waar hij 10 tegenkandidaten trof. In de eerste kamp tegen oude bekende Bram uit Kemzeke verging het Natan allemaal niet zo goed, hij kreeg 3 shido's, en toen hij uiteindelijk in een houdgreep kwam, klopte hij af. Naar de herkansing dus, maar voor een derde plaats moest hij wel nog 3 keer winnen. Eerste herkansing gewonnen met Ippon. In de tweede herkansing sprokkelde Natan 2 Yuko's en een Waza-Ari, en bekwam uiteindelijk Waza-Ari Awasete Ippon via houdgreep. Nog 1 overwinning scheidde hem van de bronzen plak. Opnieuw een judoka van Kemzeke; Natan wist elke aanval telkens te omzeilen en ging op een bepaald moment voor Sukui Nage, echter slaagde hij er niet in om die te verzilveren (best nog even op oefenen in de dojo); de tegenstander bleef aanvallen, en uiteindelijk scoorde deze Waza-Ari in de Golden Score. Dus 5e plaats voor Natan.

Slechts drie deelneemsters in de U15 -52kg, het "speel"terrein van Hanne Noyen. De eerste kamp duurde amper 12 seconden, Ippon voor Hanne. De tweede en dus ook laatste kamp duurde de volle 3 minuten, daarin verkreeg onze kampioene Yuko uit Uchi Mata alsook Waza-Ari uit een Uchi Gari, waarna ze nog risico's nam voor een nog betere score maar die kwam er niet. Waarmee ze opnieuw het hoogste schavotje mocht betreden en de gouden medaille meenam naar Merelbeke. Proficiat!

Dubbel Merelbeeks succes was er in de U17 -55kg, met Matthias Braeckman en Sam Noyen. Matthias werkte zich naar de finale dankzij 2 overwinningen: de eerste met zijn bliksemsnelle Drop Seoi Nage, de tweede met O Soto Gari. Sam kwam eveneens uit in de finale, na een zege met Ippon uit overname, en een tweede zege met Waza-Ari Awasete Ippon (na eerst op achterstand te zijn gekomen, btw). Een Merelbeekse finale dus, waar er niet werd ge-coached en dus alles aan de 2 vrienden zelf werd overgelaten. Het duurde 3 minuten eer Matthias een gaatje vond in de verdediging van Sam, genoeg om een Waza-Ari te scoren; de stand veranderde niet meer, zodat Matthias op 1 en Sam op 2 eindigden. Mooi gedaan, jongens, van harte proficiat!


LUCe


Terug