U17/U20+ op de "Open Van Brabant" op 22 September 2012


Resultaten:

Sam Noyen (U17 -55kg): 3e plaats

Verslag:


De "Open Van Brabant"' is een organisatie van JudoClub Zemst i.s.m. het Vlaams-Brabantse PC van de VJF. Voor de jongeren U17 geldt dit tornooi als een Ranking-tornooi, en het is dan ook de crème van de jeugdige judoka's die hier komt strijden voor ere-metaal.
Drie U17 van JS Merelbeke maakten de verplaatsing, en één ervan mocht op het podium voor brons.

U17 -55kg

Hier werden 3 poules opgemaakt, en voor onze Sam Noyen zagen we wel een kans om door te stoten. Kamp#1 fraai gewonnen met een achterwaartse counter. In de 2e kamp, tegen de topsporter waar hij laatst nog zwaar van verloor, hield Sam het deze keer wel de volle 4 minuten uit doch kreeg een paar Shido's aangesmeerd. In de laatste kamp overwon Sam met (alweer) een efficiente wurging. Waarmee hij naar de finale reeks mocht. Daar verloor hij wel van de latere zilveren medaille, maar in de troosting domineerde Sam en pakte terecht het brons. Proficiat, Sam, je doet het weer!

U17 -60kg

Voor Kjell De Ridder en Michiel Van Gendt zou het zeker een zware dobber worden, want in hun gewichtsklasse gaven wel 5-6 toppers uit België en Luxemburg present. De organisatie plaatste onze 2 judoka's in dezelfde poule, da's eigenlijk "not done", na klacht van ondergetekende werden de poules herschikt... maar zaten onze 2 nog steeds in dezelfde poule... dus lieten we het er maar bij.
Tijdens zijn eerste kamp (die hij zou verliezen met Ippon) kreeg Kjell last van pijn in het borstbeen, een eerdere kwetsuur die opnieuw de kop kwam opsteken; na bezoek aan de hulp-post kon Kjell niet anders dan forfait geven voor de resterende kampen. Michiel verloor 1 kamp van de bekende Bram uit Eeklo, kreeg winst door de forfait van Kjell, en eigende zich de 3e kamp toe tegen een Luxemburgse judoka; of hij zou doorgaan naar de reeks moest beslecht worden in de laatste kamp, maar daarin was de Waalse 1e Dan hem te snel af.

LUCe


Terug