Mina wint op de European Cadet Cup in het Poolse Bielsko Biala (18 mei 2013)


Resultaten:

Mina LIBEER (U18 -48kg): GOUD !!!

Verslag:


Zaterdag 18 mei 2013 is voor onze judoka Mina Libeer een overgetelijke top-dag geworden. Op de laatste European Cadet Cup van dit seizoen, in het Poolse Bielsko Biala, heeft Mina GOUD behaald in de -48kg. Een schitterende prestatie, waarvoor een welgemeende PROFICIAT van onze voltallige Judoschool! Pride. Respect.


In Polen gaven 35 meisjes present, allen gebrand om de laatste punten voor de EJU Cadet Ranking op te rapen. Vorig jaar haalde Mina hier brons, dus hoopten we met z'n allen dat ze die stunt dit jaar zou kunnen overdoen. De loting in de C poule van de -48kg was deze keer in ieder geval niet helemaal ongunstig (dat was al es anders).

De eerste kamp, tegen de Russische Dolgikh, bleef puntenloos maar de Russische had wel een straf gekregen, en met het nieuwe reglement was dat genoeg om Mina de zege te geven. Waarna de Roemeense A.M. Ionita (4e in de stand) zich aandiende; Mina was te sterk en zette haar opzij met Ippon. Kamp 3 was tegen een Italiaanse; beide dames kregen Shido, maar Mina bekwam wel Yuko en Waza-Ari en hield deze tot de bel, vader Eddy mocht opnieuw een positief SMSje sturen naar de beLIBEERs op het thuisfront... de spanning begon te stijgen. De finale van poule C was tegen de UkraÔense Yatimova, waarmee Mina de 8e plaats in de Ranking deelde: ook deze moest het loodje leggen, en Mina naar de halve finale!

In die halve finale stond onze judoka tegenover de Duitse Riehl: daarvan had ze vorig jaar nog verloren in Berlijn, dus Mina had nog een spreekwoordelijk eitje te pellen... het ging op en af (Yuko - en Waza +) maar uiteindelijk slaagde Mina er toch in om de Duitse met Ippon te verslaan. Dus naar de finale, tegen de Europese topper Andreja Leski (SloveniŽ), het nummer 3 op de Ranking. Beide dames gaven mekaar geen duimbreed toe, en de beslissing viel met strafpunten: 1 voor Mina, 2 voor de Sloveense... de overwinning was een feit, Mina won haar 1e ECC wedstrijd!!!


De voorbereidingen voor het EK voor Cadets in de Estse hoofdstad Tallinn (21-23 juni 2013) zijn daarmee afgerond. Mina zal er daar zeker bij zijn, en haar tegenstandsters zullen met haar rekening moeten houden. Met zilver in Zagreb en goud in Bielsko Biala komt Mina op de 4e plaats in de EJU Cadet Ranking. Thumbs up voor Mina!

Het worden trouwens nog drukke maanden voor onze Mina. Na het EK lonken nog de volgende competities:
1/ het European Youth Olympic Festival in Utrecht (waar de -48kg doorgaan op 16 juli)
2/ het enige echte WK in Miami (USA) (8-11 augustus)
We wensen Mina een goede voorbereiding toe voor deze competities, en wensen haar alle succes toe!


LUCeMina's wedstrijdverloop (bron: www.eju.net)De finale-wedstrijden (bron: www.eju.net)


Bijkomende verslagen:

>> VJF
>> L'avenir (franstalig)
>> Het Nieuwsblad


Terug