Sam Noyen behaalt goud op het Groen-Blauw tornooi te Wachtebeke (27 april 2013)


Resultaten:

Sam NOYEN (U18 -60kg): 1e plaats

Verslag:

Op 27 april organiseerde het PC Oost-Vlaanderen van de VJF weerom een Groen-Blauw tornooi op het provinciaal domein te Wachtebeke. Merelbeekse competitie-judoka's U15/U18/U21 met groene of blauwe gordel, ze zijn dun gezaaid, maar Sam Noyen schreef zich in voor wat hopelijk zijn laatste G-B tornooi was.

Op vrijdag had Sporty Sam, ter voorbereiding van de judo-wedstrijd, nog de Kemmelberg en andere kuitenbijters met de fiets bedwongen... en dit zonder eten wegens een '-66kg' syndroom.. 's Avonds nog naar de fitness, alsook een bezoekje aan de heilige Jana (om geluk af te dwingen), en laat in bed,... dit alles nog steeds zonder eten... de ideale voorbereiding dus.

De -60kg werd gevochten in een poule van 5, met Sam -ondanks zijn vasten- de zwaarste van het lot.

Eerste gevecht: voor de eerste keer een drop Seoi Nage, gevolgd door houdgreep. Het tweede gevecht verliep moeizaam, beide judoka's kregen 3 Shido's maar Sam won dankzij een Yuko. Het derde gevecht was tegen een sterke judoka, maar zus Hanne (van de training in Zele direct naar Wachtebeke overgevlogen) coachte haar broer naar een zege: linkse Uchi Mata gevolgd door houdgreep. In de laatste kamp scoorde Sam een zeer mooie O Goshi.

Waarmee Sam goud haalde op dit Groen-Blauw tornooi, knap gedaan! Daarmee heeft hij geen enkel excuus meer om niet aan de voorbereidingen voor zijn examen bruine gordel te beginnen...!

LUCe (op aangeven van Francis Noyen)


Terug