Hanne vijfde op internationaal A Tornooi(Metz, 19 oktober 2013)


Resultaten:

Hanne NOYEN, -63kg: 5e plaats (36 dlnrs)

Verslag:


Om als Vlaamse U18 te mogen deelnemen aan de European Cadet Cups welke in 2014 de aanloop vormen voor het eigenlijke Europees Kampioenschap, dient men vooraf op 6 specifieke tornooien present te geven en daarbij 4 keer op het podium te staan. EÚn van die tornooien is het internationaal A tornooi in het Franse Metz. Daarom trokken Hanne Noyen en haar ouders op 19 oktober naar Frans Lotharingen voor een dagje judo. Een 'dagje', nu ja, zeg maar 'een lange en vermoeiende dag'...

Na een ritje van dik 300km kwam familie Noyen netjes op tijd aan voor de weging (12u30), en Hanne ging opnieuw voor de -63kg. Samen met haar waren er 35 andere meisjes. Daarna even de tijd om de sporthal te verkennen: de organisatie had immers holderdebolder een nieuwe lokatie moeten zoeken... de conclusie was gauw gemaakt: deze zaal was te klein voor dergelijk tornooi, te warm ook, met wat technische & logistieke beperkingen.

De eerste wedstrijden begonnen om 14u30, maar het duurde tot 18u00 (jawel!) voor Hanne's categorie de tatami opmocht...

Maar allez, op naar de 1e kamp, tegen een Franšaise. Hanne eigende zich deze kamp toe, al deed de scheidsrechter verwoede pogingen om de zaken te veranderen in het voordeel van de thuis-judoka.
Opnieuw een Franse judoka in kamp#2, en opnieuw die chauvinistische scheids... maar Hanne kwam, zag en overwon, in een zware kamp, met Yuko.
Kwart-finale tegen Hanne's TSS- en trainingsmaatje Selina Delen. Sowieso een zware dobber, en Selina had haar eerdere kampen vlot gewonnen terwijl Hanne minutenlang zowat alles gegeven had. Hanne verloor met 2x Waza-Ari. Nvdr: Selina zou doorstoten naar de finale en met het goud aan de haal gaan!
Waarmee Hanne wel mocht herkansen. Eerste herkansing gewonnen met ippon uit een haakbeweging. Yes. Tweede herkansing eveneens gewonnen. Dus kamp voor het brons. Daarin kwam Hanne tegenover Gaby Willems te staan, de regerende Belgische kampioene in de -63kg, en een kop groter : onze Merelbeekse krullenbol heeft gestreden voor wat ze waard was en is eervol tenonder gegaan (armklem).

Waarmee Hanne een knappe vijfde plaats behaalde op een zwaar internationaal A tornooi in Frankrijk.

Het was toen al omstreeks 21u30. Famile Noyen heeft de terugrit aangevat, en men heeft mij verteld dat ze ook veilig en wel thuis geraakt zijn.


LUCe (met dank aan Cis Noyen)


Terug