Mina en Thibo resp. 1e en 3e op het PK 2013 voor de Jeugd (Aalter, 19 januari 2013)


Resultaten:

Mina LIBEER (U18-48kg): 1e plaats

Thibo HOFFMAN (U15 -50kg): 3e plaats

Vijde plaatsen voor Naur BECHIEV en Michiel VAN GENDT

Verslag:


Onze Judoschool had 9 jongeren ingeschreven om deel te nemen aan het PK voor de Jeugd, dat voor de ontelbaarste keer in de sporthal van Aalter werd georganiseerd. Echter dienden 4 (vier!) van ons finaal verstek te laten gaan wegens kwetsuur: Marjolein (U15 -44kg, arm), Hanne (U18 -57kg en vorig jaar Belgisch Kampioene U15, knie), Sam (U18 -55kg, vinger) en Kjell (U18 -60kg, knie). Een dramatisch begin van 2013 dus... Alle gekwetsten waren wel present om te supporteren voor de 5 overblijvers; een zware taak rustte daarmee op de schouders van Thibo en Naur in de U15, en Mina, Matthias en Michiel in de U18. Geen U21 van onze Judoschool dit jaar, mogelijks speelde de vervroegde datum (pal in de examens van de universiteiten en hogescholen) daarbij een rol.

De U15 waren als eerste aan de beurt. Dertien judoka's in de -46kg, waaronder de kleine Naur. Twee kampen gewonnen, eerst met Waza-Ari, de tweede met Ippon uit Gesa Gatame. Halve finale, waarin 2x Shido wegens eenzijdige pakking, en verlies met Waza-Ari. In de wedstrijd voor de 3e plaats ook weer dezelfde Shido, en ook te passief gevochten, waardoor het brons naar de tegenpartij ging. Toch een verdienstelijke 5e plaats.

Met zijn tienen waren ze bij Thibo in de -50kg. Vrij in de eerste ronde, won hij kamp#1 met een mooie overname, dus naar de halve finale. Die wedstrijd duurde de volle 3 minuten, plus nog es 2 minuten Golden Score erbovenop, Hantei dus (scheidsrechterlijke beslissing), en de vlagjes wezen jammergenoeg de andere judoka als finalist aan. Maar onder de stuwende coaching van onze trainer Pieter Cadron pakte Thibo wel het brons, met een Waza-Ari Awasete Ippon op de bel. Proficiat Thibo, en succes in Herentals volgende week op het Vlaams Kampioenschap!

Waarna het aan onze U18 was om de tatami onveilig te maken. Een poule van 4 voor Mina in de U18 -48kg. Geen verrassingen, Mina controleerde, domineerde en won elke kamp, 3 keer Ippon, Mina op weg naar het Vlaams Kampioenschap, en naar we hopen nog heel wat meer...! Go, Mina!

Een reeks met 19 judoka's, dat was het indrukwekkende deel van Matthias en Michiel in de -60kg. Matthias sprokkelde in zijn eerste kamp 2 Yuko's alsook Waza-Ari uit een Sukui Nage, mooi. In de tweede kamp echter werden de vingers van Matti overgedraaid door de onsportieve tegenstander, en met één hand had Matti geen verder verhaal. Naar het Rode Kruis, en wijselijk beslist om forfait te geven voor de herkansing. Jammer.
Michiel won zijn eerste kamp met Ippon uit Sankaku Jime, en kwam in kamp#2 tegen Ruben Cappaert te staan; Michiel was geen partij tegen deze topjudoka (en latere Provinciale Kampioen, nvdr), maar was daarbij wel verzekerd van herkansingen. Eerste herkansing gewonnen met opnieuw een wurging (mooi), en ook de tweede schreef ie op zijn naam. Begon hij de kamp voor brons met slim judo, dan liet hij zich toch verrassen, Ippon tegen. Vijfde plaats, en 2 Shiai-punten rijker, al bij al een mooi PK.


JudoSchool Merelbeke wenst Mina en Thibo alle succes op de Vlaamse Kampioenschappen, die volgende weekend doorgaan in Herentals.


LUCe


Terug