Twee medailles op U15/U18/U21+ te Zelzate (17 maart 2013)


Resultaten:

Hanne NOYEN (U18 -57kg): 2e plaats


Matthias BRAECKMAN (U18 -60kg): 3e plaats

Verslag:


Daags na de U11/U13 kregen ook de U15/U18/U21+ de kans om in Zelzate aan de slag te gaan: ter ere van het 50-jarig bestaan van hun club organiseerde JC Zelzate immers hun "Golden Cup". Die ging door in de sporthal van de Sint-Laurens school.
Wat meteen opviel was de voorstelling door de presentator van alle judoka's per gewichtsklasse, alsook het feit dat alle deelnemers hun wedstrijdblad zelf overhandigd kregen, waarmee komaf werd gemaakt met het eindeloze gedrum rond de wand waar de bladeren klassiek worden uitgehangen. Mooi gedaan van de organisatie.

Geen Thibo Hoffman bij de U15 (herstelt van een ski-ongeval), maar wel Natan Art. Bij de -50kg mocht hij opdraven in een mooie reeks van 16. Eerste kamp autoritair gewonnen met houdgreep. Kamp 2 was tegen een sterke Nederlander (die later 3e zou worden), verlies met Waza-Ari. Winst met een sublieme Ken Ken Uchi-Mata in de eerste herkansing. Zeer spannende tweede herkansing, echter verlies met Yuko (terwijl iedereen de mening was toegedaan dat de tegenstander een 2e Shido had verdiend waarmee er Golden Score zou geweest zijn). Al bij al een mooi weder-optreden van Natan, tot op de volgende competitie?

Na het beŽindigen van de U15 was het lang wachten op de U18, tť lang... Maar uiteindelijk mochten ook onze vier U18 hun wedstrijdgordels omdoen... (vier, geen vijf, want Kjell De Ridder herstelt van een barstje in het sleutelbeen)

Michiel Van Gendt mocht als eerste aan de bak, in een reeks van 16 bij de -66kg. Eerste kamp tegen de regerende Waalse kampioen in deze klasse; Michiel kreeg vrij vroeg een Waza-Ari tegen, bekwam Yuko door twee-voudige bestraffing van de Waal, maar kon niet meer gelijkmaken. Dus rekenen op herkansing en die kwam; tegen het grondwerk van Bram De Meyer had Michiel geen verweer, verlies uit klem (Juji Gatame).

Dus kijken naar de -60kg, het werkterrein van Sam Noyen en Matthias Braeckman. Sam won zowel zijn eerste als zijn tweede kamp en stootte gelijk door naar de halve finale, die hij echter uit handen moest geven (Ippon uit houdgreep). Daarmee mocht hij wel kampen voor brons. Intussen werkte Matthias zijn deel van de reeks af: hij werd gelijk naar herkansingen verwezen, maar daarin won hij 2 keer op rij met mooie Ippons. En zo geschiedde dat de twee vrienden mekaar ontmoetten in de kamp voor het brons. Nooit leuk, zo'n "broedermoord", maar er moet iemand winnen, en dit keer was 't Matthias (Waza-Ari Awasete Ippon). Matthias derde, Sam vijfde, goed gedaan, jongens!

Onze sympathieke Hanne Noyen was intussen ook aan haar reeks begonnen: U18 -57kg, met 8 deelneemsters. Eerste kamp gewonnen met Waza-Ari uit worp en Waza-Ari uit houdgreep. Zelfde resultaat in de halve finale, daar mochten we nog es van een "Uchi Mata ŗ la Hanne" genieten, mooi. Hard gevochten in de finale, doch verrast door een achterwaartse beweging, Ippon tegen. Maar toch weer een pracht van een zilveren medaille!

Bij de U21+ mochten we ook Alexander Van Damme verwelkomen. Hij werd vijfde, na verlies tegen de Belgische Kampioen in kamp1, en verlies in de tweede kamp. Niet plooien, Alexander!
Met dank aan coach Christophe!!


LUCe


Terug