Mina is Belgisch Kampioene U21+ (2 november 2014)


Resultaten:

Dames -57kg: Mina LIBEER: 1e plaats


Verslag:

Drie wedstrijden stonden er nog tussen Mina en haar eerste nationale titel bij de ‘grote jongens’ euh, ‘meisjes’.

Als Vlaams kampioene stond ze er goed voor, namelijk starten tegen de 3e van de Waalse vleugel, maar op dat niveau kan men natuurlijk niet meer spreken van cadeaus. Mina begon gefocust aan de wedstrijd en al gauw bleek ze de overhand te hebben. Een mooie controle op grond deed de tegenstandster in houdgreep belanden, waar na 20 sec de halve finale een feit was.

In die tweede wedstrijd kwam er wedstrijdtactiek aan te pas, en een resem shido’s deed de Waalse judoka de das om. Hansoku Make en de eerste naam van de finale was gekend.

De finale stond geprogrammeerd na de middagbreak. Daarin moest Mina het opnemen tegen de Waalse kampioene Martin Myriam. Een logische finale dus: de Vlaamse vs de Waalse n° 1. Het werd Mina’s enige wedstrijd die tot aan het eind uitgevochten werd. Ondergetekende – en ik was niet de enige – vond dat ons Mina toch al sneller een score mocht opgetekend krijgen, maar goed, een Yuko op ongeveer driekwart van de wedstrijd bleek de beslissende aanval te zijn. Naarmate de seconden wegtikten en de 4 minuten wedstrijdtijd vol liepen zagen de meegereisde supporters de overwinning dichterbij komen. Vooral voor de conditie en gezondheid van Sonia (mama Libeer), was dat goed. Mina kwam niet meer echt in gevaar en de titel bij de senioren was binnen. Zij mag zich terecht en trots Belgisch Kampioene 2014 in de klasse -57kg noemen!!

Merkwaardig en opmerkelijk te noteren is toch dat zij als U18’er eigenlijk nog niet mag deelnemen aan het PK, VK en BK senioren. De federatie heeft voor aanvang van de provinciale kampioenschappen dit jaar beslist de laatstejaars U18 te laten deelnemen bij wijze van test en peiling. Dat heeft Mina geen windeieren gelegd. Zij werd als jongste snaak zowel Provinciaal, Vlaams én nu dus ook Belgisch Kampioene, wetende dat ze pas op het eind van dit jaar 17 lentes jong wordt… Dat belooft voor de toekomst en kan voor onze andere judoka's zeker als voorbeeld tellen! Proficiat Mina!

Ook voor coach van dienst, meester Christophe, van harte gefeliciteerd!

Dirk De MaerteleireActie-foto's:Pers-artikels:

>> Voorbeschouwing - Het Nieuwsblad
>> Vers l'avenir 2-nov-2014
>> Het Nieuwsblad 3-nov-2014
>> Het Nieuwsblad 4-nov-2014


Terug