Knappe 2e plaats voor Mina op de Portugese ECC te Coimbra (13 april 2014)


Resultaten:

U18 -57kg: Mina LIBEER: 2e plaats:


Verslagje:

De VJF heeft een drietal European Cadet Cups uitgekozen, om er zijn U18 judoka's te laten kampen voor selectie aan het Europees Kampioenschap. Het Portugese Coimbra behoort niet tot dit lijstje, toch zijn ook dit jaar weer een aantal Vlaamse judoka's op eigen houtje (lees ook: eigen kosten) naar Portugal gereisd, met de bedoeling om er punten te scoren op de wereld-ranking van de IJF. Zo ook onze Mina Libeer, die het tot dusver nooit onder de markt had nadat ze ineens van de -48kg naar de -57kg opschoof. Ze trof er judoka's van verschillende nationaliteiten, waaronder de voltallige Duitse top die aan deze ECC nog meer gewicht kwam geven.

Zevenentwintig dames in de U18 -57kg, met Mina in poule D. Eerste kamp gewonnen met Ippon van een thuis-judoka. Tweede kamp eveneens met Ippon binnengerijfd, ten nadele van een meisje van de Kaapverdische Eilanden (nvdr: onafhankelijk van Portugal sinds 1975). De finale van poule D, tegen de Duitse Saklak (7e vorige maand in Zagreb) duurde de volle 4 minuten en werd gewonnen met Waza-Ari en Yuko.

Dus naar de halve finale, en een serieuze optie op een medaille. In die halve finale stond Mina lange tijd op achterstand, toch boog ze -gesteund door coach Christophe van JS Merelbeke- ook deze kamp om naar winst. Echter in de vorige kampen de knie bezeerd, en die zou haar in de finale uiteindelijk parten spelen: tegen de Duitse Deliu (regerend Duits kampioene) kon Mina niet veel meer doen dan standhouden, en een enkele Shido deed haar uiteindelijk de das om.

Waarmee een schitterende 2e plaats op een toch wel drukbezette European Cadet Cup Mina's terechte deel was. Proficiat!!

LUCe


Terug