Do Brasil... in Izegem (23 februari 2014)


Verslag:


Silas Art had geopteerd om afgelopen zondag te gaan vechten in Izegem. Daar was immers het interessante, maar zwaar bezette Mandeltornooi, wat geldt als rankingtornooi voor de U15. Het rankingtornooi maakt gebruik van het Braziliaanse systeem, waarbij eerst de judoka (op voorwaarde dat er voldoende deelnemers in de categorie zijn) opgedeeld worden in poules van 3 of 4. Na 2 of 3 wedstrijden gaan de eerste twee van elke poule door naar een klassieke wedstrijd-tabel. Elke judoka vecht zo minstens 2 wedstrijden. Wat het interessant maakt om de verplaatsing te doen.

Silas was opnieuw in de -34kg ingedeeld, in poule #3 met 3 deelnemers. In dezelfde categorie boden zich ook enkele gemedailleerden aan van het laatste Belgisch Kampioenschap, waaronder de kampioen zelve. Dat beloofde dus geen makkelijke karwei te worden, en er gingen geen cadeaus uitgedeeld worden...

De eerste wedstrijd verliep gecontroleerd en Silas scoorde een mooie Waza-Ari. Een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. Deel 1 van 1 geslaagd.
De tweede match verliep moeizamer en Silas kwam Waza-Ari achter. Alhoewel hij verschillende pogingen ondernam, kon hij die achterstand niet meer bijbenen. Jammer, maar toch erin blijven geloven tijdens de match was een positief punt!
Silas werd tweede in de poule-fase en kon zo doorstromen naar de tabel. Mooie prestatie!

Zijn derde wedstrijd, tegen een Waalse judoka, was zeer gelijk opgaand. Op het einde (in de laatste halve minuut) kwam Silas Waza-Ari achter en viel in een houdgreep waar hij goed gecontroleerd vast in zat. Spijtig, maar opnieuw goede pogingen ondernomen, zeer strijdlustig voor de dag gekomen, wedstrijdervaring rijker en een aantal nieuwe judoka's leren kennen op de tatami. Tijdens de trainingen nu nog wat meer aandacht besteden aan het grondwerk en er zal nog verdere vooruitgang geboekt worden.Na Silas trad er, in de namiddag bij de meisjes, nog een halve Merelbecaine aan. ZoŽ De Maerteleire wou, na haar bronzen plak op het voorbije Belgisch Kampioenschap U15, op haar elan proberen verder te gaan. Zij vocht in een poule met 5 meisjes, waarin het merendeel van het podium van het afgelopen BK aanwezig was. Ze kon beslag leggen op de derde stek en mocht opnieuw de bronzen medaille mee naar huis nemen.Dirk DM


Terug