Drie medailles op het Provinciaal Kampioenschap U21+ (11 oktober 2014)


Resultaten:

Van links naar rechts:
Heren -60kg: Pieter CADRON: 2e plaats
Heren -90kg: Cederik Overdeput: 1e plaats
Dames -57kg: Mina LIBEER: 1e plaats


Verslag:

Op de kampioenschappen U21+ zijn traditiegetrouw de judoka's U21 ook van de partij. Nieuw dit jaar (en het laag aantal inschrijvingen zal daar niet vreemd aan geweest zijn) was dat ook de 3e jaars U18 op de valreep een uitnodiging tot deelname kregen.

Onze judoschool zond 5 zonen en dochters uit:
- Mina Libeer (U18) voor de Dames -57kg
- onze trainer Nathalie De Pauw (21+) eveneens voor de Dames -57kg
- onze trainer Pieter Cadron (21+) voor de Heren -60kg
- Kjell De Ridder (U18) voor de Heren -73kg
- Cederik Overdeput (21+) voor de Heren -90kg

Twee van de 5 deelneemsters bij de Dames -57kg kwamen uit Merelbeke. Nathalie blesseerde zich woensdag op training aan de elleboog; reeds bij de opwarming van dit PK kon ze de pijn amper verbijten, en ze kreeg dan ook nooit de mogelijkheid om haar kansen te verdedigen, zeer jammer, we hopen dat die blessure snel geneest. Mina, goed op dreef o.a. laatst nog in Polen, won haar 4 kampen met Ippon uit grondwerk (goed voor 4 Shiai punten, trouwens), en mag zich (al moet ze later dit jaar nog 17 worden!) Provinciaal Kampioene U21+ noemen, ronduit fantastisch!

Poule van 4 in de Heren -60kg, het speelterrein van een afgeslankte Pieter. Eerste kamp verloren, zij het niet zonder weerwerk, met Ippon op 50" van de gong. Echter duidelijke overwinningen in de 2e (Waza-Ari) en 3e kamp (Ippon uit houdgreep). Dit alles goed voor een zilveren medaille en dus eveneens een ticket voor het Regionaal Kampioenschap volgende week. Proficiat!

Vijftien deelnemers in de Heren -73kg. Kjell had geen geluk met de loting: eerste kamp verloren met armklem van de latere finalist uit Herzele, en in de herkansing uitgeschakeld door 1 van de 2 broers Semionov uit Beveren. Toch lovenswaardig om hier als U18 te willen/durven aan deelnemen!

Cederik trof 2 tegenstanders in de Heren -90kg. Beide kampen gedomineerd en ook gewonnen met Ippon (o.a. uit schouderworp). Eerste plaats voor onze CÚ op dit PK, ook hem zien we volgende week aan het werk in Dendermonde. Knap!

Graag geven we nog mee dat onze vaste gast en trainer Sven Van Driessche de titel van Provinciaal Kampioen bij de Heren -81kg kon meenemen!

Dames -63kg en Heren -73kg ontvingen zonet hun wedstrijdblaren.


De drie Merelbeekse gemedailleerden, alsook Sven.
LUCe


Terug