ZES medailles op het PK 2014 voor de Jeugd (Aalter, 25 januari 2014)


Resultaten:

U15 -34kg: Silas ART: 3e plaats:


U18 -57kg: Mina LIBEER: 1e plaats:
U18 -63kg: Hanne NOYEN: 1e plaats:


U18 -66kg: Matthias BRAECKMAN: 3e plaats:


U21 -63kg: Delphine LUCAS: 2e plaats:
U21 -66kg: Sam NOYEN: 2e plaats:

Verslag:


Drie kersverse U15 mochten de Merelbeekse kleuren verdedigen op het PK, dat voor de ontelbaarste keer doorging te Aalter, waar de plaatselijke club steeds garant staat voor een puike organisatie.

Zowel Jasper als Yannick vochten 2 kampen en deden hun uiterste best, maar konden geen winst binnenhalen. Niet getreurd, jongens, volhouden, een eerstejaar is steeds zwaar. Beter verging het Silas Art: eerste kamp verloren (te vroeg op de morgen, Silas?), maar daarna 2 mooie zeges met als resultaat een bronzen plak en een uitnodiging voor het RK.

Op naar onze U18. Daar was trainer Pieter Cadron present om onze judoka's met raad en daad bij te staan, en iets later werd ook hij in zijn drukke bezigheden geholpen dooor de grote Geert Stroobant (dank aan beiden).

Slechts 3 judoka's in de U18 -57kg, in principe een hapklare brok voor Mina. Al zorgde een probleem met de buik er ei zo na voor dat Mina te laat kwam op 1 van haar kampen (waarbij de Libeer's in de tribune zowat een familiale beroerte kregen). Maar eind goed al goed, 1e plaats voor Mina, well-done.

Ook in de U18 -63kg geen massa deelneemsters, vijf om precies te zijn, waaronder onze Hanne. Hier geen twijfel mogelijk, 4 Ippons op een rij voor onze krullebol, ze zullen met Hanne rekening moeten houden in de resterende kampioenschappen.

Meer volk bij de jongens... 19 judoka's U18 -66kg, waaronder Michiel en Matthias. Michiel trof zowat de slechtste loting ooit, 1e kamp verloren, en geen herkansing, dat was balen. Gelukkig verging het Matthias een pak beter: 1e kamp gewonnen, 2e kamp verloren van de latere winnaar, gevolgd door 2 zeges in de herkansingen: een mooie bronzen plak was daarmee zijn deel, proficiat!

Afsluiten met onze U21...

Bij de dames -63kg kwam Delphine uit in een poule van 3: 1x verlies en 1x winst (houdgreep) waren voldoende voor een 2e plaats en een ticketje RK Dendermonde.

De laatste van het pak was Sam, 1e jaars U21, -66kg, met 13 deelnemers. Vrijgesteld in de 1e ronde kwam hij met 2 zeges in de finale. Al had moeder Noyen dat pas door nadat die finale was afgelopen ;-) Strijd voor het goud verloren van een TSS-medestudent van Hanne en Mina, maar sowieso een ongelooflijk resultaat voor Sam!

JudoSchool Merelbeke wenst de zes gemedailleerden alle succes op de Vlaamse Kampioenschappen, die doorgaan op 8-9 februari in Dendermonde.


Onze U18 en U21 samen op de foto met coach Pieter:LUCe


Terug