Mina is Vlaams Kampioene U21+ (18 oktober 2014)

Resultaten:

Dames -57kg: Mina LIBEER: 1e plaats

Verslag:

Precies 1 week na het Provinciaal Kampioenschap U21+ (dit jaar ook toegankelijk voor laatstejaars U18), mochten 3 Merelbeekse judoka's hun opwachting maken op het Vlaams Kampioenschap U21+ te Dendermonde.

Pieter Cadron ontmoette 12 anderen in de -60kg. Eerste kamp verloren met Ippon (veeg), en jammer genoeg geen herkansing.

Een mooie boom van 16 deelnemers in de -90kg, waaronder onze Cederik Overdeput. Kamp #1 verloren van de latere zilveren medaille (houdgreep na veegje). Eerste herkansing gewonnen met een mooie linkse schouderworp, Ippon. Echter werd Cé in de volgende kamp te grazen genomen door een 'adembenemende' wurging. Ook hier game over.

Tien judoka's in de -57kg, waaronder onze Mina Libeer. Iedereen zeer benieuwd wat ze op dit kampioenschap kon bereiken...
Eerste kamp tegen E.Delbaen die eerder dit jaar derde werd op de Soeverein Cup en op de Ippon Trophy (U18). Waza-Ari voor Mina uit offerworp na amper 40 seconden. Na een oponthoud te wijten aan een koppig scorebord scoorde Mina een Yuko (haakje), onmiddellijk gevolgd door houdgreep: deze werd 15 seconden volgehouden, dus Waza-Ari Awasete Ippon!
De nodige focus werd opgebracht in kamp #2, tegen J.Vanendert die 3e werd op het BK U21 dit jaar. Mina kreeg Waza-Ari na iets meer dan een halve minuut, en binnen de minuut volgde een tweede Waza-Ari (uit linkse worp).
In de finale wachtte L.Verschuere, een jaartje ouder dan Mina en Belgisch Kampioene U18 -57kg in 2013. De kamp ging gelijk op, al had Mina een streepje voor nadat Lisa een Shido kreeg voor buitenstappen. Na 2,5 minuten bezeerde Mina haar elleboog, en ondanks de felle pijn zou ze toch doorgaan. Shido tegengekregen op 30 seconden van de gong, dus Golden Score. Daarin kon onze judoka de tegenstandster tot opgave dwingen met een knappe wurging, dus 1e plaats en Vlaams Kampioene!
Na de kampen was een bezoek aan het ziekenhuis onvermijdelijk, en we hopen allen samen dat de elleboog snel geneest. Het Belgisch Kampioenschap vindt over 2 weken plaats in Brugge.

En met de nodige trots delen we ook mee dat onze vaste gast en trainer Sven Van Driessche derde werd in de -81kg, en dus eveneens naar het BK mag. Succes!