Knappe 3e en 5e plaats voor Mina resp. Hanne op de Open van Warschau (27-28 september 2014)


Resultaten:

U20 -57kg: Mina LIBEER: 3e plaats:


U17 -63kg: Hanne NOYEN: 5e plaats

Verslagje:

De "Open van Warschau" is een goed bezet internationaal tornooi, waar de VJF / TopSportSchool met zijn U18 graag aan deelneemt. Dus trokken onze meisjes Hanne Noyen (-63kg) en Mina Libeer (-57kg) naar de Poolse hoofdstad, met in hun kielzog hun trouwste supporters (hun ouders, dus).

In Warschau werden de "oude" leeftijdscategorieŽn gebruikt: U17 (Hanne, bij ons 2e jaars U18) en U20 (Mina, bij ons 3e jaars U18).

Hanne, die op zaterdag aan de bak moest, kwam uit in een reeks met 33 deelneemsters, voornamelijk uit Oost-Europa. Ze werkte zich tot in de halve finale, na zeges met Waza-Ari en 2x Ippon; in die halve finale moest ze -zij het niet zonder dispuut over de toegekende punten- de duimen leggen voor de OekraÔense die het tornooi later zou winnen. Gevecht voor het brons dus, tegen de Britse Toprak waarmee ze vroeger reeds kennis maakte op de Flanders Judo Cup; deze keer trok de Britse het laken naar zich toe met het kleinste verschil. Vijfde plaats voor Hanne, voorwaar een prachtresultaat, waarvoor proficiat!

's Zondags was het de beurt aan Mina. 25 dames zouden er kampen voor goud, zilver en 2x brons. Ook hier vooral deelneemsters uit het vroegere Oostblok. Kamp #1 en #2 gewonnen met klem, #3 met houdgreep; een grond-sterke Mina vandaag... Vervolgens gestopt door de latere tornooi-winnares met een Yuko. Dus ook voor Mina kamp voor brons. Haar Poolse tegenkandidate kreeg geen enkele vat op Mina en werd met 4 Shido's bestraft. Dus BRONS voor Mina op de Open van Warschau in de U20 -57kg.

Onze beide TSS meisjes hebben het in Polen schitterend gedaan, en dat is hoopvol voor de komende competities in binnen- en buitenland...

LUCe


Terug