Hanne haaalt GOUD op het Belgisch Kampioenschap U21+ (7 november 2015)


Resultaten:

-57kg: Hanne NOYEN: 1e plaatsVerslag:


Twee van onze meisjes schopten het dit jaar tot op het BK Senioren: Hanne NOYEN (laatstejaars U18), als Oostvlaamse en Vlaamse kampioene, en Mina LIBEER (U21), met wildcard om wille van haar internationale competities en prestaties.

Hanne begon tegen de nummer 3 van WalloniŽ. Ze domineerde de ganse kamp, scoorde Yuko uit Uchi Mata, en uit het daarop volgend grondgevecht won ze tenslotte met een mooie klem (Juji Gatame). Dus naar de 1/2 finale.
Kort daarna was het aan Mina, door haar wildcard als 4e Vlaamse uitgeloot tegen de nummer 2 van de FFBJ. Mina begon goed en kreeg vrij snel een Yuko voor een mooie veeg; de houdgreep kon ze 10 seconden aanhouden dus een 2e Yuko. Echter kantelde de wedstrijd, met een Waza-Ari voor de Waalse. Mina probeerde nog maar kon de situatie niet meer rechtzetten. Op dat moment hadden wij toeschouwers nog geen weet van het feit dat Mina's kwetsuur zwaar opspeelde.

Hanne's 1/2 finale was tegen het Waalse meisje dat Mina naar de herkansingen had verwezen; anders hadden onze twee clubgenotes mekaar hier (en dat voor het eerst, trouwens) ontmoet... Hanne dreigde voortdurend, en na amper twee minuten dwong ze haar opponente naar de grond en kon een wurging aanzetten: Ippon, en naar de finale!
In Mina's herkansing zagen de aanwezigen een sterke Mina, wiens duidelijke Ippon (uit Uchi Gari) werd teruggeroepen tot een Waza-Ari; echter liet ze het niet aan haar sportershart komen, en onze judoka won uiteindelijk met houdgreep, en mocht dus vechten voor brons.

Omstreeks 13:00 begonnen de kleine finales, ofte de kampen voor brons. Daarin zagen we een afgematte Mina, die nu duidelijk kampte met haar blessure. Ze kreeg 2x Shido tegen, en 1x Shido voor. Mina sleepte zich door deze kamp, maar scoorde toch een Yuko, die echter door de tafel werd herroepen. De kamp werd een tijdlang onderbroken voor verzorging van de tegenstandster (bloedneus), nadien restten er nog 30 seconden om het tij te keren, tevergeefs, Mina verloor met 1x Shido verschil en werd vijfde.

En het was wel wel na drieŽn toen Hanne mocht opdraven voor haar finale tegen een judoka uit Schaarbeek. Zenuwen gespannen bij haar en bij alle meegereisde supporters. Tot twee maal toe een Yuko tegen... het zou toch niet waar zijn. Hanne behield haar cool, en met sterk grondwerk eigende onze judoka zich de titel van Belgisch Kampioene toe!!!


LUCe


Terug