Provinciaal Kampioenschap U21+ (10 oktober 2015)


Resultaten:

-57kg: Hanne NOYEN: 1e plaats-81kg: Sven VAN DRIESSCHE: 3e plaatsVerslag:


Op zaterdag 10/10/15 stonden op de VJF kalender de Provinciale Kampioenschappen Oost-Vlaanderen Senioren geprogrammeerd.
JSM had 5 deelnemers ipv. 6 want Pieter Cadron moest jammer genoeg verstek laten gaan omwille van een kwetsuur opgelopen op de laatste shiai. Vier heren en één dame maakten de verplaatsing naar Kruishoutem. Het werd een dag met gemengde gevoelens.

In de -90kg. had Cederik Overdeput last van een aanslepende elleboogontsteking, welke hem in zijn eerste wedstrijd vroegtijdig deed afkloppen omwille van een armklem op die bewuste elleboog. In de herkansing kwam hij tegenover taaie klant Karsten Goossens. Hij moest na aanvallend judo toch het onderspit delven. Tot twee maal toe liep hij op een counter en zag zijn podiumplaats dan ook op die manier verdwijnen.

In de -81kg., de zwaarste reeks van allemaal, wist Sven Van Driessche oververdiend de derde plaats in de wacht te slepen, na een reeks loodzware wedstrijden. Enkel tegen Jonas Haverals moest hij nipt de duimen leggen. Het leeftijdsverschil zal wel misschien wel een rolletje gespeeld hebben, maar goed, een ticket voor het Vlaams Kampioenschap is binnen, en plaatsing voor het BK is zeker en vast een mogelijkheid.

In de -73kg mankeerde Arne Dewulf wedtrijdritme. Dit, in combinatie met een off-day, resulteerde in een verlies van zijn eerste wedstrijd en geen uitzicht op herkansingen.

In de -66kg vocht onze jongste snaak, Matthias Braeckman, zich in de halve finale waarin hij, ongelofelijk maar waar, op 2 seconden van het einde een waza-ari voorsprong uit handen moest geven. Naar de herkansingen dus, waarin hij jammer genoeg net naast de bronzen medaille greep. Bijzonder jammer, want Matthias verdiende zaterdag écht meer. Maar goed, als junior net niet op het podium bij de senioren, dat schept perspectieven.

Bij de dames trad Hanne Noyen, als laatstejaars U18, aan in de -57kg. Met gemotiveerde judo en goede focus wist zij 3 judoka opzij te zetten, telkens met ippon en telkens met andere technieken. Hanne zit op het goede spoor en haar trein loopt. Ik heb de indruk dat ze amper kan wachten om te starten op het Vlaams Kampioenschap. We kijken er alvast naar uit.

We hebben nog een judoka die deelneemt aan deze reeks van kompetities, maar zij is rechtstreeks geplaatst om deel te nemen aan de Belgische Kampioenschappen. Mina Libeer is huidig Belgisch Kampioen 21+ (en U21), maar hoeft aan de voorselecties (Provinciaal en Vlaams Kampioenschap) niet deel te nemen. Zij bereidt zich voor op de Wereldkampioenschappen U21 te Abu Dhabi op 23-27/10/’15.


Dirk


Terug