Merelbeke heeft 2 Vlaamse Kampioenen bij de Jeugd (Dendermonde, 7-8 februari 2015)


Resultaten:

U18 -57kg: Hanne NOYEN: 1e plaats:U21 -57kg: Mina LIBEER: 1e plaatsVerslag:


Op zaterdag was het in Dendermonde de beurt aan onze 3 jongens bij de U21. Met beperkte ambities maar met de nodige dosis vechtlust trokken de vrienden naar de Sporthal Sint-Gillis in Dendermonde.

Michiel Van Gendt bij de lichtgewichten, U21 -60kg, met 14 deelnemers. Eerste kamp gewonnen van de enige Vlaamsbrabantse judoka, doch volgende kamp verloren van een grondsterke Antwerpenaar. Herkansing zag er even goed uit (mogelijke wurging) maar ook daar uiteindelijk verlies, en uitgeschakeld.

Bij de U21 -66kg tekenden 19 judoka's present, waaronder Matthias Braeckman. Eerste kamp tegen 1 van de Antwerpse broers Adashev. Zeer goed weerwerk gegeven, echter 2x Waza-Ari tegengekregen op dezelfde manier (overname op Uchi Mata). Herkansing tegen oude bekende Kobe Persyn, en ook hier verlies met Waza-Ari Awasete Ippon.

Veertien judoka's in de U21 -73kg, daaronder een paar ronkende namen die ook bij de senioren de dienst al uitmaken: dat was de reeks van Kjell De Ridder. Kamp#1 verloren (Tani Otoshi) van een Koksijdenaar met Russische roots. In de herkansing Waza-Ari achtergekomen, er toch nog vol voor gegaan, en op de gong een 2e Waza-Ari tegen.

Waarmee het er voor onze jongens opzat. Maar toch proficiat voor jullie vechtlust. 's Zondags was de tatami dan voorbehouden aan de dames, waaronder 2 van JS Merelbeke.

Op Hanne Noyen (U18 -57kg) stond vandaag geen maat. Een reeks met 17 deelneemsters, en met 3 Ippon-zeges werkte Hanne zich naar de finale. Daarin kwam ze uit tegen een voor haar onbekende judoka uit West-Vlaanderen, even aftasten en ook deze werd met Ippon verslagen. Vandaag zeer mooi judo getoond, met zowel de typische wedstrijd Uchi Mata als het betere grondwerk. Dat belooft voor het BK. Proficiat met je titel van Vlaams Kampioene!

Even later was het dan de beurt aan Mina Libeer, bij de U21 -57kg, waar in poule werd gevochten wegens het gering aantal deelneemsters. Ook hier geen twijfel mogelijk: Mina verdiend Vlaams Kampioene na 4 overwinningen met Ippon, de meesten binnen de minuut beslecht. Schitterend werk! Wie houdt Mina van de gouden medaille volgende week op het Belgisch Kampioenschap te Brugge..?LUCe


Terug