European Judo Cup te Malaga (Spanje) (29 oktober 2016)


Resultaten:

Seniors -57kg: Mina LIBEER: 2e plaatsVerslag:


In december moet ze nog negentien jaar worden, dus ze is junior, toch draait onze Mina Libeer nu al mee bij de Senioren, en dit op Europees niveau... op de EJC in het Spaanse Malaga legde Mina beslag op een ronduit schitterende zilveren medaille!

Wedstrijdverloop (met dank aan Eddy Libeer)Vrijgesteld in de 1e ronde, mocht Mina de tatami op tegen de Portugese F. Almeida (29jr, vorig jaar brons op dit tornooi), en ze won deze kamp met Ippon uit wurging.

Vervolgens diende de Russische M. Kostenko zich aan (24jr, 2x brons op eerdere European Cups): ook deze ging voor de spreekwoordelijke bijl met de hoogste score (offerworp).

Dus op naar de halve finale, tegen de absolute Duitse topper A. Stoll (20jr, vorige maand nog 1e plaats op de European Open in Talinn). Kans op revanche, want de Duitse smeerde Mina in het voorjaar nog een Yuko-die-er-geen-was aan in het Zwitserse Uster. En die revanche kwam er, want Mina vloerde de Duitse met... jawel, een overduidelijke Ippon. Waarbij vader en moeder Libeer het delirium nabij waren.

Dus naar de finale, tegen de Française P. Ngeto. Hou u vast: 25jr, brons op de Olympische Spelen in Londen (2012) (en dit ten koste van Ilse Heylen), 2e op het EK in April 2016, medaille op talloze Grand Prix / Grand Slam / World Cup / European Cup... van een topper gesproken... voor Mina een absolute eer (en een topprestatie!) om tegen zulke judoka te kunnen uitkomen... Mina ging onderuit met een ferme Ippon, maar niemand die daarom maalde, want deze European Cup was waarschijnlijk één van haar sterkste prestaties ooit. Proficiat, meid !


LUCe

Aktie-foto tegen P. Ngeto:Terug