European Cup Juniors - Arad (RoemeniŽ) (19 augustus 2017)


Podium -57kg: Mina LIBEER: 1e plaats:Verslag (met dank aan E.Libeer voor de input):


Met als doel om haar ranking op de EJU- en IJF- rankings te verbeteren, en alzo een gunstige plaats af te dingen op de tabellen tijdens de komende kampioenschappen, reisde Mina -een beetje onverwacht- naar de European Cup voor Junioren in Arad. Arad, zegt u? Ja, ik heb het ook moeten opzoeken, maar deze stad ligt in RoemeniŽ, niet zo ver van de Hongaarse grens. Ook 21 andere judoka's -57kg maakten de trip naar deze Junior Cup.

Vrij in de 1e ronde, kwam Mina in de 2e ronde uit tegen de Britse K. Bateman; de kamp duurde tot 2minuten in de Golden Score wanneer de Britse tegen een Shido aanliep.

Vervolgens naar de 1/2 finale van Poule C, tegen thuis-judoka A.M. Hutanu (Roemeens kampioene U23, toen in -63kg). Ook hier duurde het tot diep in de Golden Score, toen Mina de beslissende Waza-Ari scoorde.

Halve finale van het tornooi tegen een rechtstreekse concurrente op de ranking: I. Oberan (KroatiŽ, regerend Kroatisch kampioene U21 en veelvuldig podium op nationale en internationale competities). Moeizame overwinning met Waza-Ari.

Waarmee Mina zich mocht oppeppen voor de finale in Arad, tegen de Britse L. Nairne, houder van talrijke medailles op ECups voor Juniors en Cadets. Tot een kamp kwam het echter niet, Nairne gaf verstek wegens hamstringblessure, waarmee het goud direct naar onze Merelbeekse pupil ging.

We kijken uit naar Mina's prestatie op het nakende EK (15-17 september, Maribor, SloveniŽ), en wensen haar ALLE SUCCES toe !


Terug