Belgisch Kampioenschap Jeugd - Herstal (19 februari 2017)


Tweede plaats U21 -57kg: Hanne NOYEN:Derde plaats U18 -70kg: ZoŽ DE MAERTELEIRE:Verslag:


Na de reeks kwalificatiekampioenschappen mocht Hanne Noyen zich terecht klaarstomen voor het Belgisch kampioenschap U21. De editie van 2017 werd georganiseerd door onze Waalse collegaís in Herstal op zondag 19 februari.
Met haar bronzen medaille op het voorbije Vlaams kampioenschap mocht Hanne aantreden tegen de vice-Waalse kampioene. Deze werd kordaat opzij gezet met Ippon. In de halve finale kwam Hanne tegen oud-bekende Eveline Delbaen. Met een gefocuste en professionele aanpak werd ook deze wedstrijd gewonnen (Waza-Ari).
Twee gewonnen wedstrijden op het BK betekenen automatisch een medaille. Hanne tekende present voor de finale van de -57kg. Ook hier kwam ze tegen oud-bekende (en tevens vriendin) Anouk Maeckelberg. De twee meisjes kennen mekaar door en door en niemand kon de wedstrijd vooraf voorspellen. Hanne startte zeer goed en kwam ei zo na op voorsprong. Halfweg liep ze tegen een buitenwaartse maaiworp aan waarmee Anouk Waza-Ari scoorde en onmiddellijk kon volgen naar houdgreep waaruit Hanne jammer genoeg niet meer wist te ontsnappen. Het resultaat werd dus zilver. Gefeliciteerd!
Hanne kan terugkijken op een reeks geslaagde jeugdkampioenschappen. Goud op het provinciaal, brons op het Vlaams en zilver op het Belgisch. Rekening houdende met het feit dat ze als eerstejaars universiteit nťt uit een zware examenperiode kwam en daardoor de trainingsfrequentie iets minder was, mag ze terecht trots zijn op het resultaat. Dit belooft voor het najaar met de dames-interclub in nationale afdeling en de senioren kampioenschappen.

Op diezelfde dag mocht vaste clubbezoekster ZoŽ De Maerteleire via haar 3e plaats op het Vlaams ook aantreden bij de laatste 8 van het land in de U18, -70kg. In haar eerste wedstrijd kwam ze uit tegen de Waalse kampioene waar ze met Waza-Ari de overwinning moest laten passeren. Niet getreurd echter want ze had recht op herkansingen. Deze kans pakte ze met beide handen. Ze won de eerste herkansing met Ippon eveneens tegen een Waalse judoka. Die overwinning bracht haar in de kleine finale, de wedstrijd voor brons, tegen de verliezer van de finaliste, opnieuw een Waalse judoka. ZoŽ pakte de wedstrijd heel goed aan, vocht verstandig en iets over halfweg wist ze haar tegenstandster te werpen met een mooie Waza-Ari, gevolgd door een houdgreep. Ze wist haar rivale 20 seconden vast te houden en legde zo, verdiend, beslag op de bronzen medaille.
ZoŽ kan, door zich goed te herpakken na haar eerste verlieswedstrijd en met twee daaropvolgende ippons, terugblikken op een mooi tornooi. Proficiat! Als tweedejaars schept dat perspectieven voor volgend jaar. Al moet er in onze judosport steeds gestreden worden, wedstrijd per wedstrijdÖ


Dirk


Terug