Grand Prix Senioren - Den Haag (NL) (17 november 2017)


Verslagje, foto van IJF:

De Grand Prix Den Haag maakt deel uit van de senioren World Tour van de IJF. Net iets lager geplaatst dan een Grand Slam, brengt een Grand Prix toch de absolute wereldtop van het judo bijeen. Mina LIBEER, tot het einde van dit jaar nog steeds junior maar reeds enkele keren aktief op het Europese toneel van de senioren, werd geselecteerd door onze federatie en trad aan in Den Haag, met 18 deelneemsters in de -57kg.
Ter info: Mina staat 46e op de wereldranglijst senioren -57kg.

Tegen de Italiaanse G.Caggiano (WRL62) duurde de kamp meer dan 7 minuten, en het pleit werd beslecht door Hansoku Make (3x Shido) voor de Italiaanse.
Dus naar de volgende ronde, tegen de Nederlandse M.Bergstra (WRL32). Kwam Mina vrij snel een Waza-Ari achter, slaagde ze er toch in om een Waza-Ari tegen te scoren voor het einde van de reguliere 4 minuten. In de Golden Score kreeg de tegenstandster een Shido, en met de huidige reglementen ging de overwinning daarmee naar Mina.
De Poolse A.Borowska (WRL20) scoorde op de minuut een Waza-Ari, maar kon de aanhoudende druk van Mina niet volhouden en kreeg 3x Shido van de scheids. Waarmee Mina haar poule won en naar de halve finale mocht, tegen absolute topper N.Gjakova uit Kosovo (1992, reekshoofd in Den Haag, WRL5).

Deze was echt wel te sterk voor onze jonge judoka, en na minder dan 2 minuten verkreeg de Kosovaarse een Ippon via houdgreep. Gjakova op weg naar goud, en Mina naar de herkansing met uitzicht op brons.

In die herkansing stond Mina tegenover 1 van de Duitse zusjes Stoll: Amelie, WRL26. Na 8 seconden kreeg de Duitse al een (goedkope?) Waza-Ari. Een 2e Waza-Ari werd overrule'd, en de Duitse nam genoegen met verdedigen, wat haar 2 Shido's kostte maar haar wel naar brons leidde.

Waarmee Mina, als laatstejaars junior, 5e eindigde in haar 1e senioren Grand Prix. Een prestatie om "U" tegen te zetten, en we kijken met z'n allen uit naar Mina's avonturen op de internationale tornooien.
Terug