European Cup Juniors - Kaunas (Litouwen) (13 mei 2017)


Podium -57kg: Mina LIBEER: 3e plaats:Verslag (op basis van het verslag van E.Libeer, waarvoor dank):


Eenentwintig deelneemsters in de -57kg op deze European Cup voor junioren in het Litouwse Kaunas. Onder hen, naast onze eigen Mina Libeer, de crŤme van Nederland en Duitsland en natuurlijk alle sterkhouders van het vroegere Oostblok.

Vrij in de 1e ronde, komt Mina in de 2e ronde uit tegen de taaie Russin E. Nefedova: Mina scoort Waza-Ari, zij het pas in de Golden Score.
Vervolgens een kamp tegen oude bekende L. Van Krevel (Ned, goed voor verschillende medailles op nationale en internationale competities): geen revanche voor Erfurt 2016, want ook al domineert Mina de kumi kata, ze belandt struikelend vol op de rug - Ippon tegen.

Aktie-fotoWaarmee Mina wel kan herkansen. Eerst tegen de Poolse A. Szymanska (goed voor 3x goud op European Cadet Cups): Mina haalt het wanneer haar opponente in de Golden Score (5'55")een 3e Shido krijgt.
Volgende herkansing tegen een Witrussische, U. Minenkova (reeds 3x op het podium op een European Cup voor junioren). Mina domineert en scoort Waza-Ari na 4' . Dus op naar de kamp voor brons!
Daar dient de Nederlandse L. Koorn (vaste waarde bij de Europese -57kg) zich aan. Het wordt een echte marathon, en het duurt welgeteld 7'14" vooraleer Mina het pleit in haar voordeel kan beslechten met Waza-Ari uit een knappe overname. Dus een bijzonder knappe 3e plaats!

Was Mina reeds gekwalificeerd voor het EK junioren (SloveniŽ, midden september), met deze nieuwe puike prestatie kan ze zelfs hopen op een selectie voor het WK (KroatiŽ, eind oktober). We wensen haar alle succes!!!


Terug