Beker der Topjudoka's - Lokeren (21 januari 2017)


Resultaten:

U15: Tine VAN DEN BERGH: 3e plaatsU18: Krian DEMERRE: 3e plaatsU21: Nathalie DE PAUW: 1e plaatsVerslag:


Tine nam voor de eerste maal mee in U15. De eerste wedstrijd verloor ze met Ippon door counter. Ze herpakte zich de tweede wedstrijd door zelf Ippon te scoren met Ko Uchi Gari. Haar laatste was ze goed gestart maar kwam ongelukkig in een houdgreep terecht. 3e plaats dus.

Ook Krian nam voor de eerste maal mee in U18. Hij startte een beetje zenuwachtig en kwam snel een Waza-Ari achter, maar hij kwam beter in de wedstrijd en won met Ippon door Ko Uchi Gari. Zijn 2de wedstrijd was hij goed gestart en leidde snel met Waza-Ari. De conditie liet het echter een beetje afweten naar het einde toe, waardoor hij uiteindelijk verloor door Waza-Ariscore van tegenstander en zelf shido te krijgen (niet aanvallen). De 3e wedstrijd kwam hij Yuko voor maar moest uiteindelijk het onderspit delven door een mooie Seoi Nage van de tegenstander. 3e plaats.

Beide hebben het heel goed gedaan en hebben een leerrijke dag gehad. We wensen ze veel succes op het provinciale kampioenschap binnen 2 weken.

Zelf heb ik ook deelgenomen en heb mijn 3 wedstrijden gewonnen. Eerste met Juji Gatame, 2de met 2 Waza-Ari's en 3e met Waza-Ari gevolgd door houdgreep. 1e plaats.
Nathalie


Terug