Belgisch Kampioenschap Jeugd - Antwerpen (18 februari 2018)


Hanne NOYEN: Belgisch Kamioene U21 -57kg:Verslag:


Op zondag 18/02 in de Sportarena in Deurne was het de beurt aan Hanne om eremetaal te grijpen op haar laatste BK U21. Met 8 deelneemsters op de tabel (de top 4 Vlaamse en Waalse -57kg judoka) betekende dit maximaal 3 wedstrijden.

De eerste wedstrijd tegen een Waalse judoka uit Hermée werd vakkundig binnengehaald via een mooie shime-waza techniek.

In de tweede wedstrijd, meteen de halve finale, werd de Waalse kampioene opzij gezet met netjes opgebouwd grondwerk wat resulteerde in een ippon via osae-komi-waza.

De finale werd een heruitgave van de Vlaamse finale maar deze keer, de belangrijkste confrontatie van allemaal, trok Hanne terecht het laken (en de titel) naar zich toe. Ongeveer halfweg wedstrijd liet de Merelbeekse haar derde ippon van de dag noteren. Deze keer via een nage-waza techniek, meer specifiek ko-uchi-gari.

Ons Hanne kan terugkijken op een mooie jeugdkampioenschap. Rekening houdende met haar examenperiode in de maand januari startte ze haar BK selectie door een derde plaats te pakken op het Provinciaal Kampioenschap. Vanaf dan ging het alleen maar crescendo: zilver op het Vlaams Kampioenschap en nu dus de Belgische titel! Nice! En een mooi voorbeeld dat elke wedstrijd in judo, tegen eender wie steeds gevochten moet worden.

Volgend jaar voegt Hanne zich bij de senioren (+21). We kijken uit naar de nieuwe opvolg(st)er(s) bij de jeugdreeksen.DirkAktie-foto's uit het Flickr-album van R. Van Der Sanden:
1
2
3


Terug