Bekers van Deinze - Deinze (31 maart 2018)


Verslag:


Zaterdag 31 maart stond er voor 3 van onze judoka's de competitie 'Bekers van Deinze' op de agenda: Tine in de U15 , Tom en Jan in de U21+.

U15

Tine Van den Bergh had slechts 1 tegenstander in haar reeks, welke dus werd afgewerkt in 'Best of 3' principe. Haar eerste kamp startte Tine zeer gecontroleerd, welke vrij snel met een mooie Ippon uit Harai Goshi afgerond werd. Ook haar 2e kamp domineerde zij heel knap. Deze werd terug met Ippon gewonnen, door een overname met O Soto Gari. Tine mocht dan terecht trots op het hoogste schavotje staan. Proficiat!!!!

U21+

Na de middag kwamen onze heren Jan en Tom aan de beurt.
Jan Naert was de eerste van de partij. Twee poules van 5 en 4 in de -90kg: Jan was in de poule van 5 ingedeeld waar hij dus 4 wedstrijden moest afwerken en proberen bij de beste 3 te eindigen om dan in finaleronde uit te komen. Heel gemotiveerd ging hij van start en met overgave ging hij de tatami op. Maar het mocht niet zijn. De meer dan ervaren tegenstanders zagen telkens een kans om Jan op een worp te laten lopen. Door het gebrek aan wedstrijdervaring kon Jan nooit echt in de wedstrijd komen. Maar respect voor de inzet en de deelname aan de wedstrijd.
Tom Dillen werd in een poule van 3 ingedeeld in de -100kg, aangevuld met 1 +100. Tom kreeg in zijn 1e wedstrijd de +100 tegenover zich: na een korte kamp werd Tom met ippon uit Sasae geworpen. Zijn 2e kamp ging beter tot hij een mooie Uchi Mata inzette maar stopte in z'n beweging en zo gecounterd werd. In de derde kamp ging het iets wat gelijk op maar ook hier zagen we het tekort aan ervaring. Toch kon Tom met een derde plaats eervol Deinze verlaten.


Proficiat aan alle 3, en dat dit een voorbeeld mag zijn voor de anderen... ook judoka's met minder ervaring kunnen mee op wedstrijd.

Yanick


Terug