Mina Libeer behaalt 1e medaille op een senior A tornooi - Minsk (BLR) (18 augustus 2018)


Mina LIBEER: -57kg: 2e plaatsVerslag van de hand van O. Berghmans:


Ze was er al eens dichtbij geweest met haar 5e plaats op de Grand Prix van Den Haag eind 2017 maar dit weekend is Mina Libeer erin geslaagd om haar eerste medaille op een A tornooi voor seniors te behalen. De Opens, Grand Prix en Grand Slams vormen het 'A' circuit in het judo.

Mina behaalde zilver op de European Open te Minsk (BLR). Na haar WK medaille bij de junioren, is Mina dus ook bij de seniors aardig op weg om zich een plaatsje te veroveren bij het kruim van de gewichtsklasse tot 57 kg.

24 deelneemsters te Minsk in de gewichtsklasse tot 57 kg. Na overwinningen tegen de Oostenrijkse Asimina Theodorakis en de Duitse Johanna Müller stond Mina in halve finale tegen een andere Duitse, Pauline Starke. Na een overwinning met waza-ari plaatste Mina zich voor de finale in de gewichtsklasse tot 57 kg.

De Poolse Julia Kowalczyk was er haar tegenstandster. Onlangs kon Mina de Poolse nog verslagen na een fel bevochten kamp. Ook in de Wit-Russische hoofdstad werd het een slopende, tactische wedstrijd, met Mina die bij aanvang de kamp domineerde en de beste kansen creëerde. In de laatste minuut van de reguliere tijd en in de golden score komt de Poolse meer en meer opzetten en met een mooie beenveeg maakt ze het af. Zilver voor Mina Libeer.

Podium van de gewichtsklasse -57 kg op de European Open te Minsk: 1. Julia Kowalczyk (POL), 2. Mina Libeer (BEL), 3. Dewy Karthaus (NED) en Ulyana Minenkova (BLR).

Na dit resultaat kan Mina, samen met bondstrainer Robert Krawczyk en de Ilse Heylen Judo Academy, zich voorbereiden op het Wereldkampioenschap dat van 20 tot 27 september zal plaatsvinden in Baku, Azerbaijan.

O. Berghmans


Terug