Oostvlaams Kampioenschap Jeugd - Aalter (3 februari 2018)


Groepsfoto U15 en U18 (Saskia Nachtergaele):Verslag:


U15

Victor (Haeseryn, -43) en Gianni (Van Den Broecke, -50kg) hebben allebei goed gewerkt op deze competitie.

Victor lag zeker niet onder in zijn eerste wedstrijd, maar kon niet tijdig uit een houdgreep geraken. Zijn tegenstander stootte jammer genoeg niet door naar de halve finales waardoor er geen herkansingen waren voor hem. Zeer spijtig, zeker na een goede wedstrijd, maar ook zeker niet het hoofd laten hangen want er kan nog een mooie weg komen naar meer.

Gianni startte tegen een sterke tegenstander en moest dan ook het onderspit delven. Hij had wel een herkansing maar kon die ook niet verzilveren. Opnieuw wat ervaring erbij, hopelijk de lessen onthouden en samen met Victor kan ook hij uitkijken naar meer op de wedstrijdtatami.

Tine (Vandenbergh, -63kg) had geen tegenstanders en is als enigste judoka in deze categorie dan ook automatisch geplaatst voor het VK. Daar zal ze zeker mogen aantreden en ik ben er zeker van dat haar gretigheid nu nog meer dan anders aangesproken is om te tonen wat ze kan en wil presteren.


U18

Jasper (Cools, -66kg) startte heel sterk en won met ippon zijn openingskamp. Een fout (welke hij wel zal onthouden en niet meer doen) besliste zijn tweede kamp in het voordeel van zijn tegenstander. Jasper had spijtig genoeg geen herkansing meer maar ging gemotiveerd naar huis voor een volgende wedstrijd. Heel goed teken aan de wand!

Silas (Art, -66kg) won 3 wedstrijden op rij met ippon en vocht zowaar de halve finale. Daar moest hij (voorlopig) zijn meerdere erkennen maar had automatisch recht op herkansing. Omdat hij zo ver geraakt was in de tabel mocht hij meteen aantreden voor de kamp voor brons waarin hij aan het kortste eind trok. Silas kan met opgeheven hoofd naar huis. Spijtig dat deze mooie reeks niet bekroond werd maar goed, positieve kant zijn de overtuigende wedstrijden. Ziet er goed uit voor de (nabije) toekomst.

Krian (Demerre, -66kg) won ook zijn eerste wedstrijd overtuigend met ippon. Ook in de tweede wedstrijd werd de tegenstander ingeblikt. De volgende tegenstander was echter te sterk en Krian kwam er niet door. Hij had wel recht op herkansing en daarin toonde hij zijn weerbaarheid. Hij herpakte zich prima na zijn verlieswedstrijd en won de eerste herkansing. De volgende wedstrijd was de kamp voor brons welke hij opnieuw, en verrast van zichzelf, met overtuiging won. Zo behaalde Krian een heel mooie en zeker verdiende bronzen medaille in deze drukke categorie (21 deelnemers). Krian had een topdag met 4 ippons uit 3 verschillende worpen. Wanneer hij gelooft in zichzelf op en op hetzelfde elan verder gaat volgend weekend in Tielt op het VK kan er van alles gebeuren.


U21

Elias (Moerman, -73kg) moest op de weegschaal verrassend zijn ogen opentrekken: ze duidde 600 gram te veel aan. Dat was niet zoals gepland. In een zware -73 categorie mocht hij aantreden tegen een sterke tegenstander waar hij jammer genoeg van verloor (deze judoka werd de latere kampioen) maar hij kreeg wel recht op herkansing. In deze wedstrijd kan hij het laken ook niet naar zich toe trekken waardoor hij dan ook uitgeschakeld was in deze competitie. Te onthouden zijn, ten eerste meedoen op dit niveau is zwaar maar de lessen en ervaring die eruit volgen zijn onbetaalbaar en ten tweede, de we(e)k(en) voor de competitie het gewicht in de gaten houden en zorgen dat je voorbereiding optimaal verloopt.

Hanne (Noyen, -57kg) had een drukke en zware examenperiode achter de rug welke pas enkele dagen afgelopen was. Haar eerste wedstrijd won ze overtuigend en met mooie judo. De grootste uitdaging was de tweede kamp tegen de huidige vice-Belgisch kampioene senioren. Alles ging goed en verliep zoals gepland. Ei zo na werd een klem aangezet op de arm van haar tegenstander maar deze wist zich nog net te bevrijden. En moment van focusverlies besliste echter de wedstrijd in het voordeel van haar tegenstander: ippon tegen. In de derde wedstrijd, de kamp voor het brons won ze opnieuw overtuigend waardoor ze, zoals de logica het stelt, zich dan ook plaatst voor het VK. Daar kan eventueel al een eerste moment van revanche opduiken.


Volgend weekend staan dus de Vlaamse kampioenschappen in Tielt op het programma. Tine, Krian en Hanne krijgen daar de gelegenheid zich te plaatsen bij de laatste 4 en zo een ticket afdwingen voor het BK de week erna. Allen veel succes!

Dirk


Terug